فهرست مطالب:
ترید در بازار مالی فقط ارزیابی مهارت ها و استراتژی ها نیست و تریدر در بازار با احساسات زیادی دست و پنجه نرم می کند. ترس یکی از این احساسات است که اکثر تریدرها در بازار فارکس با آن روبرو می شوند. ترس از هر نوعی می تواند در قدرت تصمیم گیری شما تاثیر بگذارد و با عکس العمل آنی یا این دست و آن دست کردن موقعیت های معاملاتی خوبی را از دست بدهید.
باید این ترس ها را که اکثر معامله گران در فارکس با آن روبرو هستند شناسایی و راهکار مقابله با آن را پیدا کنید تا بتوانید به موفقیت در معاملاتتان برسید. اما این ترس ها که این تریدرها تجربه می کنند کدامند و چه طور می شود آن ها را از بین برد؟
ترس تریدرها در فارکس چیست؟
بازار فارکس می تواند برای تریدر بازاری پر از ابهام و نامعلومات باشد. همین هم باعث می شود تریدر بترسد و نداند قرار است در بازار به کدام جهت برود و سرمایه اش چه می شود.
درست است که فارکس بستر مناسبی برای کسب سود و بالا بردن مهارت تریدینگ است اما به تجربه احساسی بالا هم نیاز دارد. و ترس قوی ترین و معمول ترین احساسی است که تریدر هنگام ورود به بازار آن را حس می کند. در تریدینگ بحث پول، زمان و اشتباه مواردی هستند که ترس های مختلف را در تریدر بیدار می کنند. اما این ترس ها چه هستند که آن قدر ذهن معامله گر را در بازار فارکس درگیر کرده اند؟
بدون محدودیت زمانی چالشت رو پاس کن
پنج ترس تریدیرها در بازار فارکس
5 ترسی که تریدرها بیش تر از همه در بازار فارکس با آن روبرو می شوند:
1. ترس از دست دادن سرمایه
از مهم ترین ترس های بیشتر تریدرها در فارکس ترس آن ها از از دست دادن سرمایه شان است. تریدرها اگر با سرمایه خود در معاملات فعالیت کنند این ترس چندین برابر می شود؛ چرا که در ترید این سرمایه و پول شماست که فرصت شرکت در معاملات را به شما می دهد.
برای مقابله با این حس بهتر است یک برنامه دقیق برای مدیریت ریسک طراحی کنید. میزان سرمایه ای که می توانید در معاملات ریسک کنید را مشخص کنید و به این برنامه هم پایبند باشید. در این صورت اگر آن را از دست هم بدهید، تنها بخشی از سرمایه شما بوده و شما از پیش خود را برای از دست دادن آن آماده کرده بودید. حتی می توانید با پراپ فرم های معتبری مثل پراپ پلاس همکاری کنید و از سرمایه این شرکت ها در معاملاتتان استفاده کنید.
2. ترس از دست دادن فرصت ها
یکی دیگر از ترس های بزرگ معامله گران در بازار فارکس، ترس از دست دادن فرصت ها (FOMO) است که باعث تصمیم گیری نادرست و ترید بیش از حد یا همان اور تریدینگ می شود. برای این که بتوانید با این ترس مقابله کنید باید یک برنامه معاملاتی (trading plan) طراحی کنید و هر آن چه برای اجرایی شدن درست آن لازم است انجام دهید. اما در هر صورت یادتان باشد، بازار بستری بزرگ از فرصت ها است و شما قرار نیست همه این فرصت ها را به دست آورید. بلکه بهتر است به برنامه معاملاتی خود پایبند بمانید.
بیشتر بخوانید: پراپ تریدینگ چیست؟ چه کمکی به تریدرها میکند؟
3. ترس از اشتباه کردن
مطمئنا کسی دوست ندارد اقرار به اشتباه کردن و تصمیم اشتباه کند. اما در فارکس تریدینگ اشتباه بخش جدایی ناپذیر از معاملات است. شما ممکن است دائم با خود فکر کنید دیگران چه فکری می کنند اگر در ترید اشتباه کنم یا از استراتژی خاصی استفاده کنم که به نظر اشتباه است. این ها شما را به سمت ترسیدن و تصمیم اشتباه تری سوق می دهند و نمی گذارند بر اساس منطق و بر اساس داده های بازار تصمیم بگیرید. برای رویارویی با این نوع ترس در فارکس بهتر است ذهنی بر پایه یادگیری طراحی کنید. هر باختی و هر اشتباهی می تواند درسی برای تریدر باشد تا استراتژی خود را ارتقا دهد و عملکرد خود را در آینده بهبود ببخشد.
4. ترس از رها کردن سرمایه
این ترس که کمی با ترس از دست دادن سرمایه شباهت دارد، از بزرگ ترین ترس های اکثر تریدرها در بازار فارکس است. تریدر از این که سرمایه خود را به امان خدا در تریدی رها کرده می ترسد. می ترسد نتواند آن را برگرداند. همین هم باعث می شود تریدر معامله یا خیلی زود یا خیلی دیر به اتمام برساند.
و اما برای مقابله با این حس باید برای خود قانون دقیقی ایجاد کنید و در آن نقاط خروج را در استراتژی معاملاتی خود بگنجانید. مثلا می توانید از تریلینگ استاپ استفاده کنید یا از دستور حد سود بهره مند شوید تا بدون خروج از معامله به سود برسید.
5. ترس از نامعلومات
بازار فارکس از مبهم ترین و نامعلوم ترین بازارها برای تریدرها است. و شما نمی توانید توقع داشته باشید همه چیز برای شما شفاف باشد. اما می توانید روی آن چه در کنترل شماست تمرکز کنید و این ترس را تا حدودی کاهش دهید. مثلا می توانید در واکنش به یک رویداد در بازار خود را آماده کنید و با داشتن ژورنال معاملاتی فرآیند تصمیم گیری خود را در شرایط مختلف تجزیه و تحلیل کنید.
بیشتر بخوانید: راه های کاهش اضطراب در ترید و معامله گری
نکات مهم در رویارویی با ترس های تریدر در بازار فارکس
ترس در تریدینگ در فارکس را نمی شود کامل از بین برد و این شمایید که باید راهکارهای مقابله با ترس بیش از حد را پیاده کنید تا بتوانید موقعیت را تحت کنترل خودتان داشته باشید.
- استراتژی معاملاتی خود را بک تست کنید: اگر به استراتژی خود اعتماد ندارید باید آن را ارزیابی کنید. بک تست فرصت خوبی برای تریدر است تا بتواند استراتژی تریدینگ خود را ارزیابی کند. ببینید اگر استراتژی را در گذشته در معامله خاص اعمال می کردید چه اتفاقی می افتاد. با این کار شما با اعتماد به نفس بیشتر و ترس کمتری در تریدهای آینده وارد می شوید.
- حجم معاملات را کاهش دهید: وقتی شما سرمایه زیادی را در ترید بگذارید، طبیعتا ترس شما هم بیشتر می شود. تنها درصد کوچکی از سرمایه خود را در ترید بگذارید و وقتی کامل به استراتژی برنامه معاملاتی خود اعتماد پیدا کردید کم کم حجم معاملات خود را افزایش هید تا بتوانید واقعا از بازار با سود زیاد برسید.
- ریسک را بپذیرید: فرقی ندارد تریدر مبتدی هستید یا سال ها در بازار فارکس تجربه دارید، به هر حال باید ریسک را بپذیرید. هر چه سریع تر ریسک را بپذیرید، ترس هم کمتر تاثیر خود را روی تصمیمات شما در ترید نشان می دهد. شما وقتی بر اساس برنامه معاملاتی خود پیش بروید و استراتژی تریدینگ را تا جای ممکن اعمال کنید، می توانید تا حدودی این ترس در بازار فارکس را کم کنید.
- ژورنال معاملاتی تهیه کنید: همیشه و همه جا به معامله گران توصیه می شود ژورنال معاملاتی برای خود تهیه کنند. این روش از به ترین راه ها برای مقابله با ترسی است که اکثر تریدرها با آن دست و پنجه نرم می کنند. شما چون تمام حرکات خود را و نتیجه ای که از این حرکات گرفتید را در ژورنال تریدینگ تان یادداشت می کنید، می توانید برگردید و ببینید کدام استراتژی و روش در کدام موقعیت خوب جواب داده و کدام جواب نداده.
- به ذهنتان استراحت دهید: دائما نباید در معرض ترس در ترید باشید. در این صورت ممکن است این ترس باعث تصمیمات اشتباه از سوی شما شود. بهتر است زمانی را به ذهنتان استراحت دهید و سپس با ذهنی آرام به معاملات برگردید.
بیشتر بخوانید: توصیه های طلایی برای تریدرها که باید بدانند!
سخن پایانی
ترس در بازار فارکس یکی از احساسات معمول است که تریدر حرفه ای می تواند آن را با داشتن برنامه معاملاتی قوی، ژورنال معاملاتی، استراتژی درست و ورود با حجم کم به بازار آن را تا حدودی مدیریت و کنترل کند. با پیاده کردن این روش ها تریدر می تواند بر ترس خود از مسائل مختلف در فارکس غلبه کند و نگذارد این احساس بر تصمیمات او در ترید تاثیر بگذارد و عملکرد خود را بهبود ببخشد.