فهرست مطالب:
به دنبال راه های سرمایه گذاری کم ریسک، اما پربازده برای کسب سود قابل قبولی هستید؟ یکی از دلایلی که افراد به سراغ سرمایه گذاری سرمایه خود نمی روند، ریسک بالای سرمایه گذاری و معاملات است و نمی خواهند سرمایه خود را ریسک کنند. حتی ممکن است به نتیجه کار اعتماد نداشته باشند و از بازده بودن روش سرمایه گذاری منتخب خود مطمئن نباشند.
اما مسئله ای که است ریسک همیشگی در سرمایه گذاری است و نمی شود از آن دوری است. تورم، سرمایه محدود، شرایط اقتصادی و سیاسی کشور؛ همگی روی ریسک همراه سرمایه گذاری تاثیر مستقیمی دارند. و این سرمایه گذار است که باید بگردد و ببیند سرمایه گذاری کم ریسک و پربازده کدام ها هستند و چکونه می خواهد در آن ها سربلند بیرون بیاید.
در این مطلب سرمایه گذاری با ریسک کم و سود قابل قابل قبول را بررسی می کنیم و با نحوه سرمایه گذاری کردن با ریسک کم و انواع آن آشنا می شویم.
همین الان حساب خودت رو بخر
سرمایه گذاری کم ریسک چیست؟
باید همیشه این را در نظر بگیرید که ارزش سرمایه گذاری بالا و پایین دارد. همچنین احتمال اینکه شما کمتر از چیزی که سرمایه گذاری کرده اید را برداشت کنید وجود دارد. تصور کنید بخواهیم درباره سرمایه گذاری بدون ریسک صحبت کنیم که اصلا وجود خارجی ندارد. پس صادقانه، منطقی و با دقت به شما درباره سرمایه گذاری کم ریسک می گوییم.
مهم نیست که یک موقعیت چقدر مطمئن بنظر برسد و جوری نمایان باشد که ریسکی ندارد، باید برای درک کردن ریسک زمان بگذارید تا برای سرمایه گذاری با خیال راحت اطمینان کنید. عاملی که به شما احساس امنیت برای سرمایه گذاری می دهد این است که جایی پولت رو سرمایه گذاری کن که نقدینگی بالایی دارند. به این معناست که سرمایه شما کمتر تحت تاثیر تغییرات در کوتاه مدت قرار می گیرد و در صورت پشیمانی می توانید آن را برداشت کنید.
سرمایه گذاری های کم ریسک معمولا در یک دوره طولانی تر، بازده کمتری نسبت به سرمایه گذاری های با ریسک بالا ایجاد می کنند. اما صبور باشید، صبر همیشه جواب می دهد. این امکان وجود دارد که یک سبد سرمایه گذاری با ریسک کم و ثابت و پایدار، به دلیل نوسانات کم و سودهای افزایشی، بازدهی بیشتری نسبت به یک سبد با ریسک بالا در یک دوره زمانی مشابه برای شما داشته باشد.
برای تعیین اینکه چقدر می توانید سرمایه گذاری کم ریسکی داشته باشید، باید هدف سرمایه گذاری و انواع ریسک هایی که سرمایه شما را در بر می گیرد در نظر داشته باشید.
بیشتر بخوانید: ریسک فری در فارکس و ارز دیجیتال چیست؟
مزایا و معایب سرمایه گذاری با ریسک کم چیست؟
به طور کلی سرمایه گذاری های کم ریسک می توانند بخش مهمی از سبک سرمایه گذار و معامله گر باشند. این نوع سرمایه گذاری ثابت و قابل پیش بینی است و می تواند برای سرمایه گذارانی که حفظ سرمایه و درآمد ثابت را در اولویت قرار می دهند مناسب باشد. اما بهتر هست با مزایا و معایب آن قبل از سرمایه گذاری آشنا شوید.
مزایای سرمایه گذاری کم ریسک
- حفظ سرمایه: سرمایه گذاری های کم ریسک عموما پایدار هستند و سرمایه گذاران می توانند انتظار داشته باشند که سرمایه اصلی خود را به طور کامل پس بگیرند.
- تنوع: سرمایه گذاری های کم ریسک می توانند به تنوع بخشیدن به سبد سرمایه گذاران کمک کنند و تعادلی بین آن و سرمایه گذاری های با ریسک بالاتر فراهم کنند؛ که احتمال دارد بازدهی بیشتری هم داشته باشند.
- ثبات: چون ریسک کمتری را شامل می شود پایدارتر هستند. آنها کمتر احتمال دارد نوسانات قابل توجهی را تجربه کنند. بدین شکل آرامش خاطر بیشتری به سرمایه داران می دهد.
بیشتر بخوانید: نحوه استفاده هوش مصنوعی برای ترید
معایب سرمایه گذاری کم ریسک
- بازده کم: سرمایه گذاری های کم ریسک معمولا در مقایسه با سرمایه گذاری های با ریسک بالا مثل سهام یا املاک، بازده کمتری ارائه می دهند که باعث محدودیت درآمد سرمایه گذار می شود.
- ریسک تورم: از آنجایی که سرمایه گذاری کم ریسک معمولا بازده پایین تری نسبت به پر ریسک دارد، ممکن است با تورم همگام نباشد. سوالی که پیش می آید این است که چطور این امکان وجود دارد؟ پاسه شما این است که امکان دارد ارزش واقعی پول شما در طول زمان کاهش یابد.
- ریسک نرخ بهره: سرمایه گذاری های کم ریسک مانند اوراق بهادر به تغییرات نرخ بهره حساس هستند و درصورت افزایش نرخ بهره، ارزش آنها کاهش می یابد.
بیشتر بخوانید: پراپ تریدینگ برای چه افرادی مناسب است؟
روش های سرمایهگذاری کم ریسک چیست؟
قطعا شما هم به این امر واقف هستید که در ایران روش های سرمایه گذاری کم ریسک، شامل سرمایه گذاری در املاک و اجاره، طلا، اوراق بهادار و بورس هستند. البته که سرمایه گذاری در این بخش ها قطعا نیاز به مبلغ زیادی پول را دارد.
1. سرمایه گذاری با ریسک کم در سپرده بانکی
سپرده های بانکی در ایران به عنوان یک گزینه سرمایه گذاری نسبتا کم ریسک محسوب می شود. لازم هست بدانید این کم ریسک بودن به دلیل بیمه بانک مرکزی می باشد. بانک تا سقف مشخص موظف است از سپرده بانکی شما محافظت کند. این سپرده بانکی می تواند به صورت حساب های پس انداز، گواهی سپرده یا سپرده های مدت دار باشد که هرکدام ویژگی ها و زمان بندی های سرمایه گذاری متفاوتی ارائه می دهند.
حساب پس انداز که به عنوان حساب جاری نیز شناخته می شود یک نوع حساب اساسی است که به سپرده گذاران اجازه نگهداری پول را خود در پلتفرمی ایمن می دهد. نرخ بهره در حساب های پس انداز نسبت به سایر گزینه های سرمایه گذاری پایین تر است و سرمایه گذاران می توانند هر زمان که اراده کنند پول خود را برداشت کنند.
گواهی سپرده (CD) نوعی سپرده مدت دار است که دارای نرخ سود ثابت و تاریخ سر رسید می باشد. این نوع سپرده برای سرمایه گذاری کم ریسک نرخ بهره بالاتری نسبت به پس انداز دارد. در این نوع سرمایه گذاری، سرمایه گذار باید سرمایه خود را در یک مدت مشخص در حساب نگه دارند این مدت می تواند سه ماه، شش ماه یا یک سال باشد. بعد از طی کردن این زمان اصل مبلغ با سود آن بازگردانده شده و می تواند تمدید نیز شود.
2. اوراق بهادارخزانه
اوراق بهادار خزانه داری مانند اوراق قرضه بسیار کم خطر هستند؛ زیرا توسط دولت منتشر شده و حمایت می شوند. آنها راهی مطمئن برای سرمایه گذاری با بازدهی بالا ارائه می کنند. این اوراق قرضه دولتی اغلب برای سرمایه گذارانی که به دنبال راهی امن برای سرمایه خود هستند، به ویژه در دوره های پرنوسان بازار، مناسب است. در نتیجه با مواردی که گفته شد این نوع سرمایه گذاری امنیت کافی دارد و نقدینگی بالایی هم دارد.
3. سرمایه گذاری کم ریسک در املاک و مستغلات برای ایرانی ها
این روش سرمایه گذاری بسیار محبوبی در ایران است. سرمایه گذاری در املاک می تواند به سرمایه گذار پتانسیل افزایش سرمایه و درآمد اجاره را افزایش دهد. این را به عنوان سرمایه گذار در نظر بگیرید که در هر نوع سرمایه گذاری ممکن است خطراتی شامل حال شما شود، پس در اینجا نیز گوش به زنگ باشید چرا که شرایط بازار، نوسانات ارزش املاک و مشکلات احتمالی با مستاجری که ممکن است دمار از روزگار شما در آورد و اجاره پرداخت نکند!
از لحاظ ریسک، شما سرمایه گذار باید قوانین و مقررات مربوط به سرمایه گذاری در املاک و مستغلات در ایران، از جمله قوانین و مقررات مربوطه، مانند مقررات سرمایه گذاری خارجی و محدودیت های کاربری زمین را درنظر بگیرید.
4. سرمایه گذاری کم ریسک در شرکت های خصوصی
سرمایه گذاری سهام خصوصی در ایران به سرمایه گذاری در شرکت هایی گفته می شود که در بازار عمومی معامله نمی شوند. سرمایه گذاری با ریسک پایین در این بخش، با هدف دستیابی به بازگشت سرمایه بالاتر از آنچه که در سرمایه سنتی انتظار می رود انجام می گیرد. سرمایه گذاری سهام خصوصی در ایران نسبتا جدید است. اما درحال رشد می باشد. به همین دلیل اطلاعات و فرصت های محدود درباره بازده و ریسک های سرمایه گذاری بالقوه در دسترس است.
برای این که بهتر متوجه سرمایه گذاری در شرکت های خصوصی شوید، می توان گفت این سهام خصوصی در صنایع و بخش های مختلف فناوری، انرژی، مراقبت های بهداشتی، محصولات مصرفی و غیره شامل می شود. مانند هر سرمایه گذاری دیگری، سرمایه گذاری در سهام خصوصی هم شامل خطراتی می شود و باید تمام اتفاقات غیرمنتظره را درنظر گرفت.
بیشتر بخوانید: مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ + بهترین استراتژیها
چگونه سرمایه گذاری کم ریسک با بازدهی بالا داشته باشیم؟
بهترین روش برای سرمایه گذاری کم ریسک این است که مقاصد و مبالغی را که قصد دارید برای سرمایه گذاری درنظر بگیرید با اهداف همسو کنید. قبل از اقدام برای سرمایه گذاری با ریسک پایین درهر بازاری، لازم است بدانید برای انتخاب سرمایه گذاری با ریسک کم چه روشی را درنظر بگیرید:
- علت سرمایه گذاری: اولین قدم این است که بدانید اصلا چرا می خواهید سرمایه گذاری کنید؟ چه هدفی از سرمایه گذاری دارید و چه نوع خروجی با چه بازدهی می خواهید در نهایت بگیرید؟ برای مثال برخی سرمایه گذاران فقط به فکر حفظ سرمایه خود هستند چرا که به دنبال راهی هستند تا ارزش دارایی آنها پایین نیاید. برخی نیز به دنبال سرمایه گذاری های بلند مدت هستند مثلا می خواهند خانه یا ماشینی خریداری کنند. تعدادی از افراد مثل تریدرها به این سرمایه گذاری به چشم یک شغل نگاه می کنند.
- میزان ریسک: میزان ریسک پذیری تریدر و هر سرمایه گذاری به او نشان می دهد تا چه اندازه سرمایه اش را به خطر بیندازد. این نرخ برای هر فرد یک عدد ثابت نیست. حتی براساس موقعیت زندگی می تواند متغیر باشد. بزرگان بازار سرمایه به این عقیده هستند که پولی را سرمایه گذاری کنید که با از دست رفتن آن، هیچ مشکلی برای زندگی تان پیش نیاید. پس میزان ریسک را بدون درگیر کردن احساسات خود در نظر بگیرید: ریسک معقول برای سود معقول.
- بازه زمانی: هر هدفی، چه مالی چه اهداف دیگر باید یک دوره زمانی داشته باشد. هرچه مدت زمان سرمایه گذاری شما در یک بازار بیشتر باشد، درصد سود و موفقیت شما بیشتر خواهد بود. پس سرمایه خودتان را جوری تنظیم کنید که وسط راه یا قبل از پایان رسیدن دوره مدنظرتان آن را خارج نکنید.
- مالیات: نرخ مالیات و پرداخت آن درهر بازاری متفاوت است. آیا فکر می کنید پول شما با مالیات به هدر رفته است؟ بیشتر بازارهای سرمایه شامل مالیات می شوند. پس در محاسبات شما حتما میزان مالیاتی که بابت یک سرمایه گذاری پرداخت می کنید باید درنظر گرفته شود.
- تحقیق وجستجو در بازار: اگر می خواهید در یک شرکت یا یک بازار سرمایه گذاری کنید. نباید بدون تحقیق کلی از بازار و وضعیت اقتصادی روی سرمایه خود ریسک بی قید وشرط کنید.
بیشتر بخوانید: نکات مهم برای پاس کردن و قبول شدن در چالش های پراپ تریدینگ
چرا سرمایه گذاری با ریسک کم برای شما مناسب است؟
سرمایه گذاری با ریسک کم برای افرادی مناسب است که می خواهند سرمایه خود را حفظ کنند. در این بخش دلایل آن را بررسی می کنیم.
- حفظ سرمایه: سرمایه گذاری کم ریسک معمولا برای سرمایه ای انجام می شود که تغییر چشم گیری در ارزش آن به وجود نخواهد آمد. این کار به سرمایه گذار این اطمینان را می دهد که سرمایه اش در معرض خطرات حاد کمتری قرار دارد.
- مناسب برای افرادی که ریسک نمی کنند: افرادی که ترجیح می دهند ریسک کمتری در سرمایه گذاری های خود داشته باشند می توانند با خیال راحت در این نوع سرمایه گذاری شرکت کنند.
- بدون نیاز به تحلیل بازار: معمولا سرمایه گذاری های کم ریسک نیازی به تحلیل های پیچیده بازار ندارند. اطلاعات شما از بازار پیچیده به چه اندازه است؟ آیا وقت کافی برای بررسی بازار و مطالعه در این حوزه را ندارید؟ خب خیلی ساده است سرمایه گذاری با ریسک کم مناسب شماست؛ چرا که نیازی به مطالعات پیچیده ندارد.
بیشتر بخوانید: چگونه بدون سرمایه ترید کنیم؟ آموزش ترید بدون سرمایه
سخن پایانی
همه ما همواره به دنبال یک سرمایه گذاری کم ریسک و کاملا سودآور هستیم. این را قبول کنید که صادقانه در دل تمام سرمایه گذاری ها ریسک وجود دارد و تا زمانی که خطر نکنید چیزی به دست نمی آورید.
سرمایه گذاری کم ریسک بخش اساسی از یک برنامه مالی است. این استراتژی می تواند به حفظ سرمایه، ارائه درآمد ثابت، تنوع بخشیدن به سبد سهام و ثبات در سرمایه گذاری به سرمایه گذاران و تریدهایی که به دنبال امنیت مالی هستند کمک کند.
از آنجایی که سرمایه گذاری کم ریسک معمولا در مقایسه با گزینه های با ریسک بالاتر بازده نسبتا کمتری دارد باید بین هر دو نوع سرمایه گذاری تعادل ایجاد کنید، تا فرصت هایی برای رشد قابل توجه ایجاد کنید.
اگر شما تریدری هستید که در بازار پر تلاطم امروز می خواهید سرمایه خود را از دست ندهید بهتر است به دنبال راهی برای سرمایه گذاری باشید که کم ریسک باشد. شما می توانید از مشاوره های مالی برای ایجاد یک برنامه مالی که شامل سرمایه گذاری کم ریسک باشد کمک بگیرید. به شما پیشنهاد می کنم به سایت پراپ پلاس بروید و از مشاوران آنها راهنمایی بگیرید.
بدون محدودیت زمانی چالشت رو پاس کن