مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ + بهترین استراتژی‌ها

مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟

بیشتر تریدرها به دنبال آنند که ببینند کدام جفت ارز را ترید کنند. یا کدام کامودیتی را بخرند. و حتی می‎خواهند بدانند کی بازار حرکت می‎کند. در کنار اهمیت این‎ها، تریدر باید به مدیریت سرمایه خود در فارکس هم توجه کند. باید بداند برای هر ترید چه‎قدر سرمایه لازم است و چگونه آن را مدیریت کند.

بیشتر معامله گرانی هم که استراتژی مدیریت سرمایه را در تریدرهای خود رعایت نمی‎کنند با شکست روبه‎رو می‎شوند. پس به همین خاطر آشنایی با استراتژی‎های مدیریت سرمایه مهم هستند و عملکرد شما را در بازار فارکس ارتقا می‎دهند.

با مدیریت سرمایه در فارکس موفقیت خود را تضمین می‎کنید. می‎توانید ریسک ترید خود را تا جای ممکن کاهش دهید. با به کار بردن بهترین استراتژی‎های مدیریت سرمایه نه‎ تنها از ضررهای پی در پی دوری می‌کنید، بلکه سرمایه خود را می‎توانید چندین برابر کنید.

 

با پراپ پلاس
بدون محدودیت زمانی چالشت رو پاس کن

چگونه در فارکس از سرمایه خود محافظت کنیم؟

بازار فارکس بازاری است برای تبادل ارزهای خارجی و به صورت جفت ترید می‎شوند. فارکس نقدینگی بالایی دارد و روزانه معاملاتی به ارزش تریلیون‎ها دلار در آن ترید می‎شوند. هزینه معاملات کم است و بازاری است که 24 ساعت از شبانه روز باز است. پس فرصت خوبی برای تریدرها است که در آن سرمایه‎ گذاری کنند.

بازار فارکس بازاری است که در کنار نقدینگی بالا و هزینه کم ترید، تنوع بالایی در ارزها دارد و دست تریدر را برای انتخاب استراتژی باز گذاشته. حتی تریدر می‎تواند با سرمایه کم وارد معاملات شود و از اهرم بالا نیز استفاده کند تا سرمایه خود را چندین برابر کند.

اما در کنار این همه مزایا، اگر معامله گر حواسش به سرمایه خود نباشد و مدیریت سرمایه قوی‎ای را در پیش نگیرد با ضرر و از دست دادن پول روبه‎رو می‎شود. پس بهتر است در کنار مطالعه بازار و استراتژی‎های تریدینگ، نگاهی به استراتژی‎های مدیریت سرمایه و حفظ آن نیز بیندازد.

 

بیشتر بخوانید: چطور یک سرمایه گذاری کم ریسک و پر بازده داشته باشیم؟

مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟

مدیریت سرمایه در فارکس

مدیریت سرمایه روشی است که تمام تریدرها باید به آن واقف باشند تا از سرمایه خود در فارکس و دیگر بازارهای مالی حفاظت کنند. این اصطلاح در فارکس به چگونگی مدیریت پول و سرمایه گذاری با آن اشاره دارد. با مدیریت درست ریسک و اندازه ترید، معامله گر در بازار بیشتر دوام می‎آورد و فرصت‎های معاملاتی بیشتری هم نصیبش می‎شود.

در مدیریت سرمایه باید ریسک‎های موجود در ترید و بازار را مدیریت کنید، احساسات را کنترل کنید و روانشناسی ترید را بشناسید. برای رسیدن به موفقیت در بازار فارکس باید برنامه‎ریزی و نظم داشته باشید.

هدف از مدیریت ریسک در فارکس که بازاری با نقدینگی بالا و فرصت‎های معاملاتی زیادی است، کاهش حداکثری ریسک و افزایش حداکثری سرمایه در موقعیت‎های معاملاتی است. شما اگر بخواهید سرمایه را مدیریت کنید باید بتوانید ریسک‎ها را نیز به درستی مدیریت کنید. چرا که وقتی ریسک را کنترل کنید، به صورت غیرمستقیم بر مدیریت سرمایه تاثیر می‎گذارد.

 

بیشتر بخوانید: ریسک فری در فارکس و ارز دیجیتال چیست؟

10 استراتژی مدیریت سرمایه در بازار فارکس

مدیریت سرمایه در فارکس چالشی است که معامله گران با آن روبه‎رو هستند. اگر با استراتژی‎های مدیریت سرمایه آشنا باشند می‎توانند تا حد زیادی سرمایه خود را در بازار حفظ کنند و حتی سود بیشتری در معاملات به دست بیاورند. در ادامه 10 استراتژی برتر مدیریت سرمایه در فارکس را بررسی می‌کنیم.

10 استراتژی مدیریت سرمایه در بازار فارکس

1. ریسک بخش کوچکی از سرمایه

از اصلی‎ترین استراتژی‎ها در مدیریت سرمایه این است که تنها بخش بسیار کوچکی از حساب تریدینگ خود را در موقعیت معاملاتی پیش‎رو سرمایه گذاری کنید. تریدرهای حرفه‎ای تنها 1 تا دو درصد از سرمایه کل تریدینگ خود را روی یک ترید قرار می‎دهند. به کمک این رویکرد، شما حتی اگر در این ترید ضرر کنید و سرمایه آن را از دست بدهید، ضرر آن زیاد روی سرمایه کل شما تاثیر نمی‎گذارد و می‎توانید در تریدهای دیگر جبران کنید.

2. استفاده محتاطانه از لوریج

لوریج یا اهرم همان‎قدر که سودآور است، می‎تواند حتی باعث ضرر شما در ترید شود. شما سرمایه‎ای را قرض می‎گیرید که زیاد است و یا آن وارد ترید می‎شوید، و اگر به درستی آن را مدیریت نکنید دچار ضرر می‎شوید. باید به خوبی با این اصطلاح در فارکس آشنا باشید و به درستی از آن استفاده کنید تا مدیریت سرمایه در فارکس را پیش ببرید.

3. تنوع در دارایی ‎ها

یکی از مهم‎ترین استراتژی‎های مدیریت سرمایه در فارکس تنوع بخشیدن در دارایی‎ها و سبد دارایی‎ها است. تصور کنید اگر تمام سرمایه خود را روی یک دارایی بگذارید و حرکت قیمت آن و شرایط بازار طوری پیش رفت که به ترید به ضرر شما تمام شد. آن وقت چه می‎کنید؟ تمام سرمایه خود را از دست داده‎اید و نمی‎توانید آن را جبران کنید. اما وقتی در سبد جفت ارزها تنوع ببخشید، حتی اگر یک دارایی ضرر کرد، می‎توانید با دارایی‎های دیگر این ضرر را جبران کنید.

4. استفاده از حد ضرر

دستورات حد ضرر استراتژی اساسی و جداناپذیر از مدیریت سرمایه است. با اتوماسیون و خودکار کردن خروج از ترید و بستن آن، به تریدر کمک می‎کند در نوسان بازار خلاف موقعیت معاملاتی تریدر، وقتی ضرر به حد مشخصی رسید، از آن خارج شود. در واقع این استراتژی مدیریت سرمایه از واجبات است و اولین حرکتی است که معامله گر باید برای حفظ سرمایه خود و کاهش ضررها انجام دهد.

5. نرخ ریسک به ریوارد

این استراتژی مدیریت سرمایه در فارکس به میزان ریسکی اشاره دارد که می‎توانید برای دریافت سود مشخصی تحمل کنید. برای مثال اگر نرخ ریسک به ریوارد را 1:3 در نظر بگیرید، شما 1 دلار را بابت دریافت 3 دلار ریسک کرده‎اید. معامله گر از این نرخ برای این استفاده می‎کند تا ببیند اصلا ترید پیش‎رو ارزش سرمایه گذاری دارد یا خیر.

6. اندازه پوزیشن

اندازه پوزیشن که یکی دیگر از استراتژی‎های مدیریت سرمایه است، به اندازه ترید یا تعداد واحدهایی اشاره دارد که بر اساس تحمل ریسک خود می‎خواهید ترید کنید. سایز پوزیشن معاملاتی را می‎توانید با تقسیم ریسک در هر ترید بر اندازه حد ضرر در پیپ به دست آورید. و در نتیجه بیشترین ارزش پیپی را به دست آورید که می‎توانید در ترید ریسک کنید. یک نکته‎ای که معامله گران باید به آن توجه کنند این است که باید سعی کنند کمتر سایز پوزیشن را تغییر دهند. چرا که بیشتر تریدرها بعد از ضرر، سایز پوزیشن‎ها را کاهش می‎دهند و بعد از سود هم آن را افزایش می‎دهند که می‎تواند مدیریت سرمایه را دچار اختلال کند.

7. استراتژی مارتینگل و آنتی مارتینگل

و اما یکی از استراتژی‎های مدیریت سرمایه در فارکس که رویکرد جالب و مفید در بازار است، استراتژی‎های مارتینگل و آنتی مارتینگل هستند. مارتینگل شامل دو برابر کردن سایز معامله بعد از ضرر در ترید است تا با سود در آینده، این ضرر را جبران شود. و اما استراتژی آنتی مارتینگل به افزایش سایز معامله بعد از سود در ترید و کاهش اندازه ترید بعد از ضرر اشاره دارد. در حالی‎که این استراتژی‎ها به تریدر کمک می‎کنند، اما ریسک‎هایی نیز با خود به همراه دارند؛ باید محتاطانه مورد استفاده قرار گیرند. وقتی از آن‎ها استفاده می‎کنید، باید حداکثر اندازه پوزیشن تعیین کنید تا از ضررهای احتمالی در یک ترید جلوگیری کنید.

8. برنامه معاملاتی

یکی از ساده‎ترین اما پرکاربدترین استراتژی‎ها در مدیریت سرمایه برنامه معاملاتی است. در برنامه معاملاتی خود باید اهداف مالی، تحمل ریسک، استراتژی‎های معاملاتی و استراتژی‎های مدیریت سرمایه‎تان را بنویسید. با این برنامه تمرکز بیشتری روی ترید دارید، نظم بیشتری دارید و با اعتماد به نفس بیشتری ترید می‎کنید.

9. کنترل احساسات

ترید کردن بازی با احساسات است! ترس، حرص، استرس، و حتی اعتماد به نفس کاذب را تجربه می‎کنید و به تصمیمات غیرمنطقی ختم می‎شوند. مدیریت ریسک موفق زمانی اتفاق می‎افتد که بتوانید احساسات را کنترل کنید و ببینید هر حس از کجا نشات می‎گیرد و چه‎طور می‎توانید آن را بهبود ببخشید و از تصمیم گیری احساسی دوری کنید.

10. ارزیابی دوره ه‎ای عملکرد تریدینگ

از رویکردهایی که به شما در مدیریت ریسک در فارکس کمک می‎کند این است که دائم و به صورت دوره‎ای عملکرد تریدینگ و مدیریت ریسک خود را ارزیابی کنید. و با توجه به ارزیابی و بررسی‎های صورت گرفته ببینید در استراتژی‎های خود چه چیزی را باید تغییر دهید و چه‎قدر در بازار تحمل ریسک‎تان بالا رفته و چه‎طور عملکرد بهتری در فارکس داشته باشید.

 

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده هوش مصنوعی برای ترید

اهمیت مدیریت سرمایه در فارکس

مدیریت سرمایه در معاملات فرکس به دستورالعمل‎هایی اشاره دارد که معامله گران دنبال می‎کنند تا به درستی و به روش‎های موثرتری از پول و سرمایه خود حفاظت کنند. هدف اصلی آن این است که تا جای ممکن از ضرر تریدر جلوگیری کند، سود را افزایش دهد و حساب معاملاتی آن‎ها را افزایش دهد. با انجام استراتژی‎های مدیریت سرمایه در فارکس معامله گران نظم مالی بیشتری دارند و در بلند مدت به تریدری موفق تبدیل می‎شوند.

وقتی از مدیریت سرمایه (Money Management) صحبت می‎کنیم، معامله گران آن را با مدیریت ریسک اشتباه می‎گیرند! در ابتدا به نظر مفاهیم مشابهی می‎آیند، اما در حقیقت دو مبحث جدا هستند و تریدر نباید این دو را با هم یکی بداند.

تریدر با کمک استراتژی‎های مدیریت سرمایه می‎تواند:

  • ریسک‎های همراه ترید خود را کاهش دهد و در تریدینگ عملکرد بهتری از خود نشان دهد.
  • سود خود را در تریدهای پیش‎رو افزایش دهد و سرمایه اولیه خود را در بلند مدت چندین برابر کند.
  • در بلند مدت به تریدری حرفه‎ای و موفق تبدیل شود.
  • روی احساسات خود کنترل بیشتری داشته باشد و تصمیمات بهتری اتخاذ کند.
  • در ورود و خروج از تریدها با اعتماد به نفس بیشتری عمل می‎کند و به عملکرد خود اعتماد بیشتری دارد.
  • بازار را بهتر درک می‎کند و با تغییرات آن می‎تواند به خوبی کنار بیاید و ضرر نکند.

 

بیشتر بخوانید: چگونه ترید را شروع کنیم؟ نکات کلیدی شروع ترید

تفاوت مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه

ترید کردن در بازارهای مالی ریسک زیادی با خود به همراه دارد. مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه دو اصل مهم هستند که معامله گران موفق باید در فارکس آن را اعمال کنند. هر چند به‎نظر می‎آید این دو کاملا شبیه هم هستند، اما تفاوت‎هایی دارند.

  • مدیریت ریسک: مدیریت ریسک با شناسایی، ارزیابی و کنترل ریسک‎هایی شروع می‎شود که ممکن است روی ترید معامله گر تاثیر بگذارند. مثلا ارزیابی ریسک هر ترید، اندازه‎گیری ریوارد و تعیین سرمایه هر ترید در بحث مدیریت ریسک می‎گنجند.
  • مدیریت سرمایه: مدیریت سرمایه به میزان سرمایه‎ای اشاره دارد که می‎توانید در هر ترید قرار دهید. باید نرخ ریسک به ریوارد را اندازه بگیرید. سپس بیشترین سرمایه‎ای را که می‎توانید در هر ترید می‎توانید ریسک کنید مشخص کنید و در نهایت اندازه پوزیشن‎های معاملاتی را به درستی مدیریت کنید.

 

بیشتر بخوانید: انتخاب بهترین پراپ تریدینگ ها در سال 2024 که باید بشناسید

نکات کلیدی در مدیریت سرمایه

فرقی نمی‎کند اسکالپر هستید یا تریدر روزانه و سوئینگ، مدیریت سرمایه و استراتژی‎های آن چیزی است که هر تریدری باید آن را یاد بگیرد و در تمام تریدهای خود در فارکس پیاده کند.

  • معامله گر هیچ‎وقت نباید بیشتر از چیزی که در توان دارد در ترید سرمایه کند و باید حتما تحمل ریسک خود را بسنجد و به استراتژی حجم معاملات و ریک به ریوارد توجه کند.
  • همیشه یادتان باشد که دستورات حد سود و حد ضرر را فراموش نکنید که بخش مهمی از مدیریت سرمایه در فارکس است.
  • وقتی به هدف سود خود رسیدید، حریص نشوید! طبق برنامه معاملاتی و دستور حد سود ترید را ببندید و سود فعلی خود را دریافت کنید.
  • اگر معامله گر مبتدی و تازه وارد به فارکس هستید، یادتان باشد که بیش از 2 درصد از سرمایه ترید خود را وارد یک معامله نکنید.
  • هیچ وقت ریسک فری نخواهید دید! پس حدودی از این ریسک‎های بازار را بپذیرید و سعی کنید آن را مدیریت کنید.

 

سرمایه از ما ، ترید از شما
همین الان حساب خودت رو بخر

سخن پایانی

یاد گرفتن مدیریت سرمایه در فارکس کار راحتی نیست؛ اما اگر انجام شود به نفع خود تریدر است. باید صبر، نظم، کنترل احساسات، یادگیری دائم و تغییر را بپذیرید. مدیریت سرمایه موفق تنها حفظ سرمایه و کاهش ریسک نیست؛ تبدیل معاملات فارکس از قمار به کسب و کاری استراتژیک، ساختار محور و حرفه‎ای است.

مدیریت سرمایه موثر به شما این اطمینان را می‎دهد که می‎توانید از ضرر جان سالم به در ببرید و روز دیگر باز هم بتوانید ترید کنید. برای مثال ارتباط بین جفت ارزها را بفهمید و تنها روی یکی از آن ها تمرکز نکنید. از اندکاتورهای تکنیکال استفاده کنید و سطوح حد سود و حد ضرر مشخص کنید. و از رویدادها و اخبارهای اقتصادی و جهانی با خبر باشید؛ چرا که روی سرمایه شما تاثیر مستقیمی دارند.

با اعمال استراتژی‎های مدیریت ریسکی که در این مطلب در مورد آن‎ها صحبت کردیم، می توانید در فارکس تریدی با بهترین مدیریت سرمایه داشته باشید و به معامله گری موفق تبدیل شوید.

 

بیشتر بخوانید: پراپ تریدینگ (Prop Trading) چیست؟ + مزایا و معایب آن

2 نظر در “مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ + بهترین استراتژی‌ها

  1. سامانی گفت:

    عالی
    ممنونم از مطلب خوبتون مدیریت سرمایه در فارکس رو خوب توضیح دادین

    1. سلام وقتتون بخیر باشه
      خوشحالیم که تونستیم کمکتون کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *