چگونه ترید را شروع کنیم؟ نکات کلیدی شروع ترید

چگونه ترید را شروع کنیم؟ نکات کلیدی شروع ترید

بازارهای مالی مختلف مثل بازار فارکس و بازار ارز دییجتال فرصت بسیار مناسبی برای افرادی است که می‌خواهند سرمایه خود را به بهترین روش چندین برابر کنند. بسیاری از افراد می‌خواهند ترید کردن را شروع کنند و حتی به تریدرهای حرفه‌ای تبدیل شوند، اما دقیقا نمی‌دانند باید از کجا شروع کنند.

ترید کردن و معامله گری در بازار، فعالان را در این حوزه به سمت اهداف مالی خود سوق می‌دهد. بازارهای مالی فرصت خوبی برای رسیدن به چنین اهدافی است، اما در کنار سودی که برای شما خواهد داشت، باید به ریسک‌های اجتناب‌ناپذیر هم توجه لازم را داشته باشید. و باید نکاتی را برای شروع ترید در نظر بگیرید تا سربلند بیرون بیایید.

ترید در بازارهای مختلفی مثل فارکس، ارز دیجیتال، بورس و سهام انجام می‌شود و هر تریدری که بخواهد ترید کردن و معامله گری در آن‌ها را شروع کند باید با نحوه کار کردن در آن‌ها آشنا باشد و نکاتی کلیدی را نیز در این بازارها رعایت کند. این مطلب برای افرادی که می‌خواهند با مفهوم ترید، نحوه شروع ترید و نکاتی لازم در مورد معامله گری آشنا شوند، بسیار مفید خواهد بود.

 

با پراپ پلاس
بدون محدودیت زمانی چالشت رو پاس کن

ترید کردن چیست؟

ترید کردن یا معامله گری (Trading) به فعالیتی در بازارهای مالی مختلف اشاره دارد که در آن معامله گران دارایی‌های مالی را خرید و فروش و مبادله می‌کنند. دارایی‌هایی که بسیار نام آن‌ها را در بازارهای مختلف می‌شنویم، سهام، بورس، ارزهای دیجتال و جفت ارزها و بسیاری دیگر هستند که تریدر سعی دارد از معامله کردن آن‌ها به سودی برسد. در واقع تریدر از نوسانی که قیمت آن‌ها پیدا می‌کند به سود می‌رسند و بحث خرید خود دارایی‌ها نیست. این تنوع در بازار و ابزارها باعث شده انواع تریدینگ داشته باشیم و هر یک به استراتژی، تکنیک و ابزارهای خاصی نیاز داشته باشند تا معامله گر یا تریدر بتواند خرید و فروش انجام دهد و از معامله روی تفاوت قیمت‌ها به سود برسد.

تریدر وقتی بخواهد ترید و معامله گری را شروع کند باید در مورد انواع بازار، دارایی و استراتژی و ابزارها، و همچنین بحث زمان در ترید و رویدادهای مختلف آگاهی کافی را پیدا کند.

 

بیشتر بخوانید: پراپ فرم (Prop Firm) چیست؟ + مزایا و معایب آن 

تریدرها چه کسانی هستند؟

به کسانی که در بازارهای مالی جهانی فعالیت می‌کنند و از تفاوت قیمت و نوسانات بازار برای ورود به ترید بهره می‌برند، تریدر یا معامله گر (Trader) می‌گویند. تریدر شرایط بازار را به کمک ابزارها و تکنولوژی‌های مختلف می‌سنجد و طبق تحلیل‌های خود به خرید یا فروش دارایی می‌پردازد و از تفاوت قیمت آن‌ها به سود می‌رسد. معامله گر به واسطه بروکر یا کارگزاری می‌تواند در فعالیت تریدینگ سهمی داشته باشد. در واقع این بروکر پلی است میان تریدر و بازار؛ و از قدرت خود استفاده می‌کند تا تریدر بتواند فعالیت معامله گری داشته باشد.

شروع ترید در ایران

در چند سال اخیر تریدرهای ایرانی زیادی وارد بازارهای مالی مختلف شده‌اند و بسیاری هم می‌خواهند وارد شوند. شروع ترید برای معامله گر ایرانی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. چرا که در کشور ما ترید کردن ذاتا امری غیرقانونی عنوان شده و دلایل مختلفی هم برای آن وجود دارد. و البته بروکرهای بسیاری هم هستند که به دلیل تحریم‌های اعمال شده بر کشور ما، به تریدرهای ایرانی اجازه دسترسی به ابزارها و بازار نمی‌دهند!

اما جای نگرانی نیست. از داخل ایران بسیاری معامله گر بوده‌اند که ترید را شروع کرده‌اند و اکنون به تریدرهای حرفه‌ای تبدیل شده‌اند. بروکرهایی هستند که در کنار داشتن اعتبار بالا و سابقه در بازارهای مالی، به ایرانی‌ها هم خدمات تریدینگ ارائه می‌دهند و معامله گر می‌تواند از طریق آن‌ها وارد بازارهای مالی شود.

اما روش مرسوم‌تر میان تریدرهای ایرانی، پراپ تریدینگ است که روشی بسیار مناسب برای شروع ترید هم در نظر گرفته شده. شما با سرمایه و ابزارها و آموزش‌هایی که پراپ فرم در اختیارتان می‌گذارد می‌توانید با ریسک کمتر ترید را در بازار شروع کنید و موفق شوید. شرکت پراپ تریدینگ مثل واسطی عمل می‌کند که بسیاری از چالش‌های شروع ترید را از سر راه شما برمی‌دارد.

 

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای پاس کردن و قبول شدن در چالش های پراپ تریدینگ

سرمایه گذاری و تفاوت آن ترید

سرمایه گذاری و ترید کردن دو مقوله‌ای هستند که شباهت‌هایی به هم دارند اما در کنار این شباهت که هر دو به دنبال سود کردن از تفاوت قیمت در بازار هستند، تفاوت‌های عمده‌ای هم دارند. سرمایه گذاران به دنبال فرصت‌های سرمایه گذاری بلند مدت در بازار هستند و سعی دارند از تفاوت زمان به عنوان سلاح خود استفاده کنند. کاری به نوسانات کوتاه مدت در بازارهایی مثل سهام ندارند و هدفشان این است که در بلند مدت هم سود کنند و هم قدرت خود را در بازار زیاد کنند.

اما معامله گران و تریدرها فعالانی مالی در بازارها هستند که هدف کوتاه مدت‌تری دارند و می‌خواهند در عرض چند دقیقه و نهایتا چند ماه به سود برسند. بررسی‌های دقیق و تحلیل‌های باجزئیاتی را انجام می‌دهند تا ابزار و بازار مناسب را برای شروع ترید خود بیابند و از نوسان کوتاه مدت دارایی‌ها به درآمد برسند.

 

بیشتر بخوانید: چگونه بدون سرمایه ترید کنیم؟ آموزش ترید بدون سرمایه

10 قدم برای شروع ترید در بازار

افرادی که وارد بازار معاملات می‎شوند معمولا نمی‌دانند ترید را از کجا شروع کنند و چه اقداماتی باید انجام دهند تا در کنار شروع ترید، معامله‌ای موفق هم داشته باشند. در ادامه 10 اقدامی که باید برای آغاز معامله گری انجام دهید را آورده‌ایم.

10 قدم برای شروع ترید در بازار

قدم اول: فرا گیری مفاهیم اولیه

قبل از شروع ترید باید مفاهیم ابتدایی و اولیه بازار، اصطلاحات و معامله را بدانید. از خودتان بپرسید که چه بازارهای مالی‌ای داریم؟ در این بازارها چگونه باید ترید کرد؟ چه چیزی نیاز است که بهتر است قبل از ترید بدانیم؟

تریدینگ و معامله گری در واقع شامل خرید و فروش ابزارهایی مثل ارزها، سهام و باندز است و هدفش هم سود کردن از تفاوت قیمت آن‌ها در یک بازه زمانی مشخص است. پس بهتر است قبل از هر اقدامی مفاهیم اولیه، ریسک‌ها و نحوه عملکرد ابزارهای مختلف را به خوبی فرا بگیرید.

قدم دوم: انتخاب پلتفرم معاملاتی مناسب

انتخاب یک پلتفرم معاملاتی کاربردی در شروع ترید بسیار حائز اهمیت است. تریدر باید پلتفرمی را انتخاب کند که بشود به راحتی از آن استفاده کرد و پیچیده نباشد. کارمزدی که از معامله گر می‌گیرد منطقی و حداقلی باشد و البته باید از امنیت کافی نیز برخوردار باشد تا سرمایه شما در امان بماند. از جمله پلتفرم‌های کاربردی در میان تریدرهای ایرانی متاتریدر 4 و 5 هستند.

قدم سوم: انتخاب بازار

شما زمان و سرمایه بی‌نهایت ندارید که بخواهید آن را در بازارهای مالی که با اهداف شما یکسان نیست هدر دهید. تریدر باید دارایی‌هایی را که ترید می‌کند، محدود کند و تنها تمرکزش را روی یک بازار بگذارد. این به معامله گر کمک می‌کند تا تمام آن‌چه آن بازار نیاز دارد و استراتژی‌هایی که در آن جواب می‌دهند را دریابد و بهتر بتواند در شرایط نوسانی و در رویدادهای مختلف بازار عکس‌العمل بهتر نشان دهد. بازار فارکس، بازار سهام، بازار ارز دیجیتال و کامودیتی از جمله بازارهای معروف در میان تریدرها هستند.

قدم چهارم: پرداخت هزینه برنامه های معاملاتی

شروع ترید کردن در بازار مالی به هرحال هزینه‌هایی را به دنبال دارد. از هزینه پلتفرم معاملاتی، حساب فاند و یا هزینه تفاوت قیمت تقاضا و خرید و فروش و هزینه‌های دیگر، از جمله موارد مهم هستند. پس باید سرمایه اولیه کافی داشته باشید و اگر هم سرمایه کمی دارید، پراپ تریدینگ می‌تواند به شما در کاهش هزینه‌ها و حتی ریسک معاملات کمک کند. نکته دیگر نحوه انجام پرداختی‌ها است؛ به‌ویژه آن‌که در ایران معامله گران محدودیت بیشتری در این زمینه دارند. برخی بروکرها حتی ممکن است پرداخت ریالی هم انجام دهند، ولی بهترین گزینه برای تریدرهای ایرانی پرداخت‌های ارزی است.

قدم پنجم: بیاموزید

بازار معاملات و ترید کردن آگاهی می‌خواهد و تکنولوژی‌های جدیدی هم روزانه به آن اضافه می‌شوند که معامله گری را برای تریدرها از سراسر جهان راحت‌تر می‌کنند. آموزش بخش بسیار مهمی از شروع ترید است؛ چرا که در ابتدا شما بیشتر دچار خطا می‌شوید و بهتر است در کنار تمرین ترید امن خود، به مطالعه و کسب تجربه بپردازید و حتی استفاده از تجربه تریدرهای حرفه‌ای استفاده کنید. برنامه‌های آموزشی رایگان زیادی هستند که بروکرها و پراپ فرم‌ها به معامله گران ارائه می‌دهند تا دانش خود را افزایش دهند.

 

بیشتر بخوانید: حداقل سرمایه برای شروع ترید در فارکس

قدم ششم: ایجاد استراتژی معاملاتی

پس از انتخاب بازار و تحلیل آن باید برای آن‌که ترید خود را شروع کنید، استراتژی معاملاتی موثری را انتخاب کنید که هم با ابزار قابل معامله انتخابی شما و هم اهداف معاملاتی شما همخوانی داشته باشد. برای مثال اگر می‌خواهید در بازار فارکس از تفاوت قیمت جفت ارزی در زمان کوتاه بهره ببرید، پس باید یک استراتژی کوتاه مدت موثر را انتخاب کنید که نتیجه بهتری به شما می‌دهد.

قدم هفتم: باز کردن معامله با سرمایه کم

حالا در هفتمین قدم در شروع ترید خود بهتر است چون تازه وارد تریدینگ شده‌اید، با سرمایه کم معامله و ترید را باز کنید. در این شرایط امن‌ترین راه برای شروع، استفاده از حساب دمو و یا پراپ تریدینگ است. این‌ها فرصت مناسبی برای معامله‌گر تازه وارد هستند تا در کنار تمرین ترید، با سرمایه کم شروع کند.

قدم هشتم: استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک

از مهم‌ترین بخش‌های ترید کردن حفاظت از سرمایه‌تان است. پس از ابزارهایی برای تحلیل و اعمال دستورات مدیریت ریسک استفاده کنید که به شما در انجام تریدر امن‌تر کمک می‌کند. دستوراتی مثل دستور حد ضرر و حد سود از بیشتر شدن ضرر و از احساساتی مثل حرص و طمع تریدر جلوگیری می‌کنند و به صورت خودکار روی ترید اعمال می‌شوند.

قدم نهم: بستن ترید

طبق استراتژی معاملاتی‌ و برنامه تریدینگ خود، پس از شروع ترید یک موقعیت معاملاتی، وقتی به اهداف مورد نظر خود رسیدید باید ترید را ببندید و سعی کنید طبق برنامه پیش بروید. همیشه بستن ترید از شروع آن سخت‌تر است و اینجاست که باید حواستان به عملکرد خود در بازار باشد.

قدم دهم: تمرین و به‌روز ماندن

درست است که تاکید زیادی روی نحوه شروع کردن معامله گری داریم، اما تمرین کردن و به‌روز ماندن هم به همان اندازه مهم هستند. تریدینگ تجربه‌ای است که با استرس و فشار زیادی همراه است. اگر این فشار و استرس به خوبی کنترل نشود نتیجه خوبی در معاملات به شما نمی‌دهند و این تکرار و تمرین و آموزش و خطا است که شما را پخته و به تریدری حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

 

بیشتر بخوانید: 32 تا از اصطلاحات مهم فارکس که باید بشناسید

نکات مهم در شروع کردن ترید

در اقدامات لازم برای شروع ترید در بازارهای مختلف هم مشاهده کردید که باید یک سری نکات را رعایت کنید و یک سری پیش زمینه‌ها هم داشته باشید. در ادامه نکات لازمی که باید در شروع ترید خود آن‌ها را در ذهن بسپارید و عملی کنید برای شما لیست می‌کنیم:

  • توقعات و اهداف مالی واقعی برای خود تعیین کنید. سطح توانایی‌ها، سرمایه و بازار را در نظر داشته باشید و طبق آن اهداف معاملاتی خود را بچینید. چرا که تطابق نداشتن توقعات شما با بازار باعث می‌شود پس از ورود به ترید دل‌زده شوید و یا حتی دچار ضررهای مالی در ترید خود گردید. یکی از رایج‌ترین توقعات تریدرها این است که فکر می‌کنند یک شبه قرار است از معامله در بازار به درآمد بسیار بالا برسند. در حالیکه تریدینگ وقت می‌خواهد، انرژی و تمرین می‌خواهد.
  • در انتخاب استراتژی معاملاتی دقت کنید. ممکن است یک استراتژی در یک ترید و برای یک دارایی جواب دهد و در نهایت باعث سودآوری شما شود. ولی در تریدی دیگر همین استراتژی منجر به ضرر در معامله گردد. پس استراتژی معاملاتی را طبق تحلیل‌های خود از بازار انتخاب کنید و دائم هم آن‌ها را تغییر ندهید!
  • در انتخاب بروکر دقت کنید. بروکرهای مختلف کارمزد، کمیسیون و اسپرد مختلفی را از تریدر می‌گیرند. حتی برخی به معامله گران ایرانی خدمات‌رسانی نمی‌کنند. در کنار خدمات‌رسانی، به ابزارهای ارائه‌شده و آموزش‌هایی که در اختیار تریدر می‌گذارند دقت کنید.
  • از ابزارهای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال استفاده کنید. تحلیل تکنیکال به شما در تصمیمات داده محور و تحلیل فاندامنتال در شرایط مختلف بازار کمک می‌کند. حتی استراتژی معاملاتی شما را زمان شروع ترید، این تحلیل‎ها تعیین می‌کنند.
  • احساسات خود را مدیریت کنید. از مهم‌ترین نکاتی که باید برای شروع کردن معامله گری به آن توجه کنید احساسات شماست. احساساتی مثل ترس، طمع، استرس، انتقام و حتی اعتماد به نفس کاذب باعث می‌شود آگاهانه در ترید تصمیم گیری نکنید و استراتژی خود را نادیده بگیرید.
  • ریسک‌های موجود را مدیریت کنید. مدیریت ریسک بسیار در معاملات مهم است. باعث حفظ سرمایه شما می‌شود. دستورات حد سود، حد ضرر و رویکردهای بسیار دیگری هستند که به شما در کاهش ریسک‌های معاملاتی کمک می‌کنند.
  • برنامه معاملاتی تهیه کنید. این‌که چگونه ترید را شروع کنید مهم است و این‌که قبل از آن برنامه معاملاتی دقیق و باجزئیاتی تهیه کنید مهم‌تر. در آن هم استراتژی معاملاتی خود را می‌نویسید و هم نقطه ورود و خروج از ترید را. در واقع برای شما نقشه راهی می‌شود تا بدانید در شرایط مختلفی که در بازارهای پر از نوسان رخ می‌دهد، چه‌کار کنید و گم نشوید.
  • ژورنال معاملاتی را به روتین تریدینگ خود بیافزایید. ژورنال معاملاتی شامل هرآن‌چه است که در ترید شما رخ داده. از شروع ترید تا پایان آن و استراتژی‌ها و نتیجه‌ای که گرفتید را باید در آن بیاورید. باعث می‌شود پس از بستن ترید آن را مرور کنید و بدانید دلیل شکست یا دلیل موفقیت‌تان چه بوده است.
  • به‌روز بمانید. تکنولوژی‌های جدید هر روز وارد بازار می‌شوند و رویدادهای مختلف سیاسی و اقتصادی که در کشورهای مختلف رخ می‌دهد تاثیر مهمی روی معاملات و بازار نیز می‌گذارد. برای داشتن ترید موفق و شروع بهتر معامله گری در کانال‌های مختلف معتبر می‌توانید عضو و از اتفاقات آگاه شوید.
  • از تریدرهای حرفه‌ای کمک بگیرید. تریدرهای حرفه‌ای و با تجربه چم و خم بازار را بلد هستند و می‌دانند در چه شرایطی کدام استراتژی‌ها بیشتر از بقیه جواب می‌دهند؛ یا کدام دارایی‌ها را در چه زمانی ترید کنید بهتر است.
  • از حساب دمو بهره ببرید. حساب دمو به تریدر این امکان را می‌دهد تا با پول مجازی در شرایط شبیه سازی شده با بازار واقعی ترید کند و استراتژی‌های خود را بیازماید. در این صورت بدون ریسک از دست دادن سرمایه می‌توانید در ابتدای شروع ترید خود از حساب دمو یا آزمایشی بهره ببرید و ترید کردن را تمرین کنید.

 

سرمایه از ما ، ترید از شما
همین الان حساب خودت رو بخر

سخن پایانی

سوال بسیاری از تریدرها این است که چگونه ترید خود را شروع کنیم. شروع معامله گری (Trading) ممکن است به نظر پیچیده و سخت بیاید، اما اگر اقدامات لازم را گام به گام پیش ببرید، دانش و اعتماد به نفس تریدینگ خود را می‌توانید افزایش دهید و حتی در موقعیت‌های معاملاتی بزرگ ترید کنید و سربلند بیرون بیایید. یادتان باشد که همیشه  به‌روز بمانید، با کم شروع کنید و استراتژی خوب داشته باشید. در شروع ترید قرار نیست برای شما معجزه شود و یک شبه ثروتمند شوید. باید قدم به قدمِ اقداماتی که در این مطلب عنوان کردیم را رعایت کنید و تمرین کنید.

 

بیشتر بخوانید: چطور یک سرمایه گذاری کم ریسک و پر بازده داشته باشیم؟

4 نظر در “چگونه ترید را شروع کنیم؟ نکات کلیدی شروع ترید

  1. ملیکا محمدی گفت:

    نکاتی که برای شروع ترید گفتید عالی بودند ممنون فقط کاشکی نکات بیشتری رو میگفتین

    1. سلام وقتتون بخیر باشه
      چشم حتما زمانی که مقاله آپدیت شد حتما شمارو در جریان میزاریم

  2. amir گفت:

    راهنمای خوبی در مورد شروع تریدینگ گفتید سپاس

    1. سلام وقتتون بخیر باشه
      خواهش میکنم ممنون از ثبت نظرتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *