اشتباهات پر تکرار تریدرها و معامله گران مبتدی

اشتباهات پر تکرار تریدرها و معامله گران

از میان بسیار افرادی که سعی دارند در بازار مالی دستی داشته باشند، معمولا تعداد کمی از آن ها به موفقیت می رسند. در میان همین تریدرهای موفق باز هم می بینیم که دچار اشتباه می شوند. اصلا اشتباه و خطا کردن در ترید و بازار برای معامله گران امری طبیعی است. اما این تریدر موفق است که برای سر بلندی در بازار مالی سعی می کند اشتباهات خود را بشناسد، بپذیرد و سعی کند دیگر آن ها را در تریدهای آینده تکرار نکند.

در حقیقت تفاوت تریدر موفق و ناموفق تفاوتشان در دیدن اشتباهات و دوری از آن ها است. در این مطلب 8 اشتباه رایج و پر تکرار را که در میان تریدرها و معامله گران شایع است بررسی کرده ایم و به راهکارهای دوری از آن ها نیز پرداخته ایم.

 

با پراپ پلاس
بدون محدودیت زمانی چالشت رو پاس کن

اشتباهات رایج و پر تکرار میان تریدرهای مبتدی

تریدینگ همیشه سخت بوده و قرار هم نیست آسان شود و طبیعی است که تریدر مبتدی و حتی معامله گران با تجربه دچار خطا و اشتباه شوند. اما پر تکرار ترین اشتباهاتی که تریدرها آن را انجام می دهند، کدامند؟

اشتباهات رایج و پر تکرار میان تریدرهای مبتدی

1. تمرکز زیاد روی پول

یکی از پر تکرارترین اشتباهاتی که در بین تریدرها دیده می شود، تمرکز بیش از حد روی پول و سود است. اساسا هم موفقیت ترید شما به همان سودی که به دست می آورید بستگی دارد. اما باید بدانید که اگر تمام هوش و حواستان را به این سود و پول بدهید باعث می شود نتوانید در شرایط مختلف تصمیم درستی را در پیش بگیرید. اگر از اکثر تریدرهای حرفه ای هم بپرسید می گویند تریدینگ برای آن ها بیشتر از این که بحث پول باشد، بحث لذت بردن از معامله گری است.

اما برای دوری از ارتکاب به چنین اشتباهی در ترید باید چه کار کرد؟ باید به عنوان تریدر ذهنیت خودتان را تغییر دهید. روی برنامه معاملاتی تمرکز کنید و تریدهای منظم و موثر را انجام دهید و آنقدر روی پول تمرکز نکنید. اگر بخواهید دائم پول بشمارید و تنها برای سود و پول بیشتر به ترید ادامه دهید، در نهایت به حرص و طمع و دیگر احساسات ناسالم روانشناسی دچار خواهید شد.

2. نداشتن استراتژی خوب و مستمر

در ابتدای تریدینگ، تمام معامله گران به دنبال آن هستند که استراتژی مناسب خود را پیدا کنند. این استراتژی ها معمولا در یک چیز با هم اشتراک دارند. قبلا در گذشته برای تریدرها سودآور بودند. البته ترید در بازار واقعی و با پول واقعی قطعا متفاوت است. باید در نظر داشته باشید که استراتژی ای که در گذشته باعث موفیقت تریدر شده، تضمینی در موفقیت دوباره آن نیست. معامله گران معمولا این را نمی دانند یا سعی می کنند آن را نادیده بگیرند و وقتی استراتژی آن ها در نهایت با ضرر روبرو شد، بعد تازه یادشان می آید باید یک استراتژی دیگر را در پیش می گرفتند. گاهی هم تریدر آن قدر استراتژی های تریدینگ را تغییر می دهد که باعث سردرگمی و استفاده نادرست از آن ها می شود.

برای دوری از این اشتباه رایج تریدرها باید ابتدا ذهنیت خود را تغییر دهید. تریدرهای حرفه ای معتقدند تمام استراتژی های معاملاتی سودآور هستند. و این تریدرها هستند که باعث می شوند یک استراتژی به موفقیت برسد یا نرسد. هیچ چیز رایگان نیست و قرار نیست هر چیزی رایگان به دست بیاید. باید استراتژی را از صفر تا صد یاد بگیرید. نقاط قوت و ضعف آن چیست. و یادتان باشد این شما هستید که دچار اشتباه می شوید؛ نه استراتژی معاملاتی. باید به استراتژی ای که از قبل مطالعه کردید پایبند بمانید و حتی اگه ضرر داد، باز هم استمرار داشته باشید تا دوباره سودآور شود. اگر دائم بین استراتژی ها در رفت و آمد باشید قطعا هیچوقت قرار نیست نقاط روشن استراتژی تریدینگ را ببینید.

 

بیشتر بخوانید: پراپ تریدینگ چیست و چه مزایایی دارد؟

3. رها نکردن اشتباه

هیچ کس دوست ندارد بازنده باشد و بگوید من در تریدرهای خود ضرر می کنم. اما باختن و ضرر به ویژه در آنلاین تریدینگ امری غیر قابل اجتناب است. حتی در مواردی مثل نرخ ریسک به ریوارد می بینیم که اساسا ضرر جزئی از آن است. فقط گاهی ناخداگاه تریدر نمی گذارد معامله گر از خیر این شکست و ضرر بگذرد. همیشه اینجور است که آدم ناخداگاه سود و دستاوردهای خود را خیلی کوچک تر از ضررها در نظر می گیرد.

اگر بخواهید با همین ناخداگاه در تریدینگ جلو بروید احتمالا خود را درگیر تریدهای متضرر می بینید، دائم می خواهید برای ضرر نکردن سریع تر از موعد از ترید پر سود خارج شوید و حتی تقصیر باخت تان را در ترید گردن استراتژی تریدینگ بیندازید.

اما چگونه می توان از این اشتباه پر تکرار در ترید دوری کرد؟ ما ناخداگاه مان همیشه حرفی برای گفتن دارد ولی فعالیت های بازار یک مکانیسم خاص را دنبال می کنند و قرار هم نیست طبق ناخداگاه ما جلو بروند. پس بهترین کار این است که این حس را در معاملات از خود دور کنید. روی استمرار داشتن تمرکز کنید، به برنامه معاملاتی خود بیش از پیش توجه کنید و صبور باشد و یاد بگیرید اشتباهات خود را بپذیرید.

4. ترید با احساسات

وقتی وارد تریدینگ می شوید باید توقع تجربه هر گونه احساسی را در آن داشته باشید. ظرفیت تریدرها با هم فرق دارد و ممکن است یک تریدر بتواند در روز صدها ترید انجام دهد و دیگری نتواند دائم ترید کند و یک هفته را مجبور باشد به خود استراحت دهد. جدای از بحث ضرر و زیان بسیاری از تریدرها نمی توانند متوجه شوند که موقعیت معاملاتی پیش رویشان موقعیتی مناسب برای ورود به ترید است یا نه. حتی گاهی ترید گرفتار فلج تحلیلی می شود و بازار را بیش از حد تجزیه و تحلیل می کند و در نهایت هم چیزی عایدش نمی شود. حس هایی مثل حس ترس از دست دادن هستند که باعث می شوند تریدر نتواند تصمیمات درستی اتخاذ کند و گرفتار نشخوار فکری می شود.

اما چطور می شود با احساساتی مثل احساس ترس از دست دادن که یکی از رایج ترین اشتباهات تریدرهاست مقابله کرد؟ احساس همانطور که از اسمش هم پیداست تنها یک حس است و این ما هستیم که ترس، حرص و هر احساس دیگر را در خودمان تقویت می کنیم.

بهترین کار برای مقابله با آن این است که تریدر استراتژی مدیریت ریسک قوی را انتخاب کند و در هر شرایطی بر اساس برنامه معاملاتی خود و استراژی تریدینگی که انتخاب کرده پیش برود.

5. نادیده گرفتن تریدینگ ژورنال

از دیگر اشتباهات پر تکراری که معامله گران آن را تکرار می کنند، ننوشتن تریدینگ ژورنال است. شما در این ژورنال هر آن چه مربوط به معامله و نتایج آن است را یادداشت می کنید تا در آینده با رجوع به آن بدانید کدام استراتژی در کدام شرایط نتیجه بهتری داده و کدام نداده. این ژورنال تنها تاریخ ورود به ترید و خروج از آن نیست. استراتژی های مدیریت ریسک و سرمایه، ضرری که کردید، سودی که کردید و حتی احساسی که در لحظه ترید با آن روبرو بودید را باید یاداشت کنید. اصلا چه طور می خواهید از یک اشتباه و تکرار آن دوری کنید وقتی نمی دانید این اشتباه چه بوده؟

شما با نوشتن تریدینگ ژورنال و رجوع به آن تمام اشتباهاتی که در ترید مرتکب شدید را با تمام جوانب آن می بینید. اشتباه را می شناسید و در نهایت می توانید بهتر در موقعیت های مختلف آن را کنترل کنید و دوباره تکرارش نکنید.

 

بیشتر بخوانید: روتین‌های ماهانه یک تریدر (معامله گر) موفق

6. نداشتن استمرار

از بزرگ ترین اشتباهات تریدرها در بازار معاملات نداشتن استمرار است. منظورمان از استمرار در هر بخشی از تریدینگ است. استمرار در معامله کردن، استمرار در استراتژی معاملاتی، نوشتن تریدینگ ژورنال، استمرار در مطالعه و رشد دانش بازار و هر آن چه شما فکر کنید. خیلی از تریدرها هنوز نمی دانند می خواهند تریدر روزانه باشند یا می خواهند بلند مدت از بازار سود کنند. همین هم باعث سردرگمی آن ها و ارتکاب به اشتباهات دیگر در بازار است که در نهایت همین موضوعات تریدر موفق را از تریدر ناموفق جدا می کند.

این که در بازار سود نکنید عیب ندارد. اما اگر بعد از ضرر متوالی حالا تصمیم بگیرید یک ماه تریدینگ را رها کنید، بد است و باعث می شود بعد از برگشت به بازار این احساس به سراغ شما بیاید که حالا بسیاری از فرصت های سودآور را در بازار از دست داده اید. ممکن است داشتن روتین به نظر کسل کننده بیاید، اما این روتین تریدر است که موفق شدن یا نشدن آن را نشان می دهد.

7. نداشتن برنامه معاملاتی

نظم قابلیتی است که هر تریدری باید سعی کند آن را در خود تقویت کند و نظم نداشتن از اشتباهات پر تکرار میان معامله گران است. یکی از بهترین راه ها هم برای نظم در بازار و معامله گری، تهیه برنامه معاملاتی است. برنامه معاملاتی به ذهن شما جهت می بخشد و می دانید کجا باید چه بکنید. اگر تمام اشتباهات پیشین را نگاه کنید می بینید که همگی آن ها با داشتن برنامه معاملاتی و نظم تا حدودی بر طرف می شوند و می توان آن ها را کنترل کرد.

تنها داشتن برنامه معاملاتی هم کافی نیست و باید حتما بتوانید به برنامه معاملاتی خود پایبند باشید. اگر نظم و برنامه داشته باشید بهتر می توانید اشتباهی که در ترید صورت گرفته را پیدا کنید و بهتر می توانید در شرایط مختلف تصمیمات داده محور و منطقی بگیرید.

8. اعتماد به نفس کاذب و انتقام از بازار

تریدر ممکن است در موقعیت های معاملاتی نامناسب وارد شود یا به موقع از ترید خارج نشود و این موضوع گاهی به اعتماد به نفس کاذب بر می گردد. حتی برخی تریدرها بعد از چند بار ضرر در تریدها، برای انتقام از بازار برنامه معاملاتی و حتی استراتژی تریدینگ خود را نادیده می گیرند تا بلکه این ضرر را جبران کنند، اما متاسفانه با ضرری بیشتر مواجه می شوند.

در مورد اول که اعتماد به نفس کاذب و بی مورد است، تریدر برای چندین بار پیاپی در معاملات به سود می رسد و عملکردی درست دارد. پس از آن فکر می کند اگر وارد معاملات بزرگ تر شود یا ریسک بیشتری را گردن بگیرد حتما در ترید بعدی هم موفق می شود. در حالی که بازار قرار نیست همیشه بر وفق مراد تریدر باشد و وقتی تریدر خارج از برنامه عملکردی داشته باشد ممکن است با شکست مواجه شود.

و گاهی هم برعکس می شود. تریدر در چند ترید متوالی ضرر می کند و برای آن که بتواند این ضررها را جبران کند می خواهد از بازار انتقام بگیرد. به دور از برنامه معاملاتی و تنها برای جبران خسارات، وارد معاملاتی می شود که نمی داند دقیقا قرار است در بازار آن را به کدام سمت بکشاند. در نهایت هم باز با ضرر بزرگ تر روبرو می شود.

در این شرایط همیشه باید احساسات خود را کنترل کنید و بر اساس همان برنامه معاملاتی خود و داده هایی که از بازار به دست آورید جلو بروید. سعی نکنید از بازار انتقام بگیرید یا فکر کنید بعد از چندبار برد در تریدها قرار است بازار دیگر با تصمیمات شما همراه شود.

 

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین استراتژی‌های پراپ تریدینگ در سال 2024

چرا شناخت اشتباهات رایج تریدرها مهم است؟

از بهترین راه ها برای دوری از اشتباهات پرتکرار در تریدینگ، شناخت آن ها است. شما تا این اشتباهات را نشناسید چه طور می خواهید راه های مقابله با آن ها را اعمال کنید؟ البته باید به این موضع هم توجه داشت که اشتباه و خطا در بازارهای مالی و تردینگ امری طبیعی است و قرار نیست شما همیشه تریدی بدون اشتباه داشته باشید.

اما این خطاها در تریدینگ شما را بزرگ می کنند و به شما یاد می دهند در تریدهای بعدی چگونه عملکردی داشته باشید تا از این اشتباهات که اکثر تریدرها و گاهی هم خود شما دچارش می شوید دوری کنید.

 

سرمایه از ما ، ترید از شما
همین الان حساب خودت رو بخر

سخن پایانی

حالا به نظرتان، در تریدهایی که انجام داده اید شما گرفتار کدام اشتباه رایج در معاملات شده اید؟ هدف از این مقاله آن بود که رایج ترین و پر تکرارترین اشتباهات تریدرها و معامله گران در بازار را بررسی و راهکارهای رویارویی با آن را ذکر کنیم. اگر متوجه شدید که دچار هر یک از این اشتباهات شده اید، بدانید برد از آن شماست. چرا که با شناختن اشتباهات در ترید بهتر می توانید راه های مقابله با آن ها را شناسایی کنید و دیگر در تریدهای آینده آن ها را تکرار نکنید.

 

بیشتر بخوانید: چگونه بدون سرمایه ترید کنیم؟ آموزش ترید بدون سرمایه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *