فهرست مطالب:
در دنیای تریدینگ و معاملات در بازار فارکس تریدرها می توانند از چندین و چند استراتژی که هر کدام برای اهداف معاملاتی مختلف طراحی شده اند استفاده کنند. هر استراتژی در فارکس برای یک سبک معاملاتی و شرایط مشخصی از بازار ایجاد شده اند و مورد استفاده معامله گران قرار می گیرند.
اما تا کنون به استراتژی های تریدینگ از دید بازه زمانی آن ها و کوتاه مدت یا بلند مدت بودن آن ها دقت کرده اید؟
استراتژی های کوتاه مدت در معاملات فارکس همیشه مورد توجه آن دسته از تریدرهایی بوده که زمان کمی برای ترید دارند اما از حضور در بازار لذت می رند و می خواهند از موقعیت ها و فرصت های معاملاتی بهره مند شوند.
به طور کلی فارکس تریدینگ در سه دسته تقسیم می شود. استراتژی کوتاه مدت تریدینگ که در آن تریدر در کمتر از 24 تا 48 ساعت معامله خود را باز می کند و می بندد. حتی این زمان می تواند 5 دقیقه هم باشد و یا تا دو روز هم طول بکشد.
دسته بعدی در فارکس استراتژی های میان مدت تریدینگ هستند که 2 روز تا یکی دو هفته طول می کشند. این دسته تریدینگ برای معامله گران مبتدی بسیار مفید است.
دسته آخر از استراتژی های معاملاتی فارکس استراتژی های بلند مدت هستند که بیش تر از دو هفته به طول می انجامند و حتی زمان ترید تا دو سال هم می رسد.
در این مطلب اما قصد داریم روی استراتژی های کوتاه مدت در بازار فارکس تمرکز کنیم و این استراتژی ها را مورد بررسی قرار دهیم.
همین الان حساب خودت رو بخر
استراتژی کوتاه مدت در فارکس چیست؟
معاملات کوتاه مدت استراتژی هایی در فارکس هستند که در مدت زمان کوتاهی باز و بسته می شوند. ممکن است این زمان چند دقیقه باشد و یا تا دو روز طول بکشد. استراتژی های کوتاه مدت تریدینگ را تریدرهایی به کار می برند که به خوبی با آن ها آشنا هستند و می خواهید از فرصت های معاملاتی در زمان کمتر به سود برسند.
معامله گری که از استراتژی های کوتاه مدت در فارکس استفاده می کند از تغییر کوچک و سریع قیمت ها و فرصت های بیشتر سعی می کند به سود برسد؛ تا این که بخواهند زمان زیادی را صرف باز نگه داشتن معاملات بکنند و خود را در معرض ریسک های بیشتری در بازار فارکس قرار دهند.
بیشتر بخوانید: پراپ تریدینگ چیست؟
7 استراتژی کوتاه مدت در فارکس
شما اگر بخواهید در معاملات بازار فارکس موفق شوید باید بتوانید از استراتژی کوتاه مدت خود به خوبی استفاده کنید. حتی پراپ فرم ها برای سنجیدن میزان توانایی شما، به نحوه استفاده تان از استراتژی های کوتاه مدت در بازار فارکس نگاه می کند. پس در ابتدا بهتر است با پرکاربردترین آن ها آشنا شوید.
1. معاملات روزانه
معروف ترین و پر استفاده ترین استراتژی کوتاه مدت در بازار فارکس معاملات روزانه یا day trading است که نه تنها در فارکس بلکه در بازارهای دیگر و برای دارایی های دیگر هم بسیار کاربردی و موثر شناخته شده. معامله گران روزانه دارایی های مختلف را در طول یک روز معالماتی می خرند و قبل از این که این روز تمام شود، آن را می فروشند. این تریدرها معاملات را در طول شب نگه نمی دارند و می توانند از هزینه باز نگه داشتن معاملات در شب هم جلوگیری کنند.
در واقع استراتژی معاملات روزانه یک تعادل میان استراتژی ای بسیار کوتاه مدت مانند اسکالپینگ و استراتژی بلند مدت مثل معاملات سوئینگ ایجاد می کند و میانه رو تر است. معامله گران با استفاده از این استراتژی معاملاتی می توانند از چارت های ساعتی برای تحلیل تغییرات قیمت استفاده کنند و روندها و الگوها را شناسایی کنند تا بدانند کدام دارایی یا جفت ارز در فارکس را کی بخرند و کی بفروشند. هر زمان هم بازار در جهت تحلیل های آن ها پیش نرفت، به راحتی برای جلوگیری از ضرر ترید را می بندند.
مزایای معاملات روزانه
- سود بیشتر: معامله گران با کمک این استراتژی روی نوسانات کم قیمت سرمایه گذاری می کنند و در طول یک روز معاملاتی تریدهای زیادی را انجام می دهند.
- انعطاف و استقلال: تریدرهای روزانه می توانند از هر کجا که می خواهند با داشتن اینترنت وارد فارکس شود و از این استراتژی کوتاه مدت استفاده کنند.
- ورود آسان و نقدینگی: ورود تریدرهای روزانه به بازار باعث می شود معاملات بیشتری صورت بگیرد و نقدینگی بازار بالا برود و همین هم باعث می شود فرصت های معاملاتی بیشتری برای تریدرها ایجاد شود.
- فرصتی برای یادگیری و پیشرفت: استراتژی تریدینگ روزانه فرصت خوبی برای یادگیری و کسب تجربه در بازار است که چون کوتاه مدت تریدر می تواند مدیریت زمان، سرمایه و احساسات خود را تقویت کند.
معایب معاملات روزانه
- ریسک بالا و احتمال ضرر: بازار فارکس نوسان دارد و معاملات روزانه در این بازار درست است سودآور است اما مدیریت نادرست ریسک می تواند ضررهای زیادی را برای تریدر به بار بیاورد.
- وقت گیر و استرس زا: معاملات روزانه به تحقیق و تحلیل بازار نیاز دارد و تریدر باید دائم معاملات خود را زیر نظر داشته باشد و به سرعت بتواند تصمیم داده محور بگیرد. حتی چون یک استراتژی کوتاه مدت است، ممکن است تریدر در اثر فشار زیاد تصمیمات درستی نگیرد.
- هزینه تراکنشات: معاملات روزانه نسبت به معاملات بلند مدت تراکنشات بیشتری را به دنبال دارد و باعث زیاد شدن هزینه ها برای تریدر می شود.
می توان اسکالپینگ، ترند تریدینگ، معاملات معکوس و برک اوت و دیگر استراتژی هایی که در ادامه از آن ها می گوییم در دسته این نوع استراتژی تریدینگ قرار بگیرند. در کل معاملات روزانه جزو آن دسته از استراتژی های کوتاه مدت مدت است که در کنار سود زیادی که برای تریدر دارد، اگر معامله گر با تجربه نباشد، با شکست روبرو می شود.
2. اسکالپینگ
در بازار فارکس اسکالپینگ یکی از استراتژی های کوتاه مدت و یک روزه محسوب می شود و تریدر جفت ارزها را برای چندین بار در طول روز می خرد و می فروشد. از معروف ترین روش های تریدینگ است که مدت زیادی هم مورد استفاده معامله گران بوده و بهترین استراتژی برای بهره گیری از فرصت های نوسان دارایی ها در یک روز است. البته باید توجه داشت که زمان تحلیل قیمت ها برای اسکالپر کمتر از معامله گران روزانه است.
اسکالپرها تریدرهایی هستند که از استراتژی اسکالپینگ استفاده می کنند و روزانه از چند ترید تا صدها ترید انجام می دهند و قصد دارند در طول یک روز از سودهای کوچک هر معامله به سود بزرگ در پایان روز برسند. ریسک آن کمتر است و فهمیدن آن برای تریدرها راحت تر است.
البته چون اسکالپینگ (scalping) از حرکات کوچک به سود می رسد، زمانی بیشترین پاسخ را به تریدر می دهد که اسپرد پایین و نقدینگی در فارکس بالا باشد.
مزایای استفاده از استراتژی اسکالپینگ:
- سوددهی: با یک استراتژی خروج خوب، اسکالپینگ می تواند برای تریدر سودآور باشد.
- فرصت های معاملاتی زیاد: اسکالپر می تواند وارد معاملات بسیاری شود و از حرکات قیمت کوچک به سود برسد.
- ریسک بازار کمتر: هر چه تریدر کمتر در معرض بازار باشد، کمتر هم ریسک های فارکس گریبان گیرش می شوند.
- بی جهت: اسکالپینگ می تواند هم در زمان صعود و هم نزول بازار به سود برسد.
- اتوماسیون: بسیاری از استراتژی های اسکالپینگ قابلیت اتوماسیون سازی و اعمال خودکار دارند.
معایب استراتژی اسکالپینگ
- هزینه بالا: معاملات پشت سر هم می تواند هزینه تراکنشات را بالا ببرد.
- وقت گیر: به مانیتورینگ خوب و قدرت تصمیم گیری سریع نیاز دارد.
- اهرم بالا: سود هر ترید کم است. پس استفاده از لوریج یا اهرم نیاز است.
برای آن دسته تریدرهایی که می توانند سریع تصمیم گیری کنند و زمان کافی برای ترید کردن چندین و چند باره در طول روز را دارند مناسب است. هدف این استراتژی کوتاه مدت که در یک روز معاملاتی اتفاق می افتد این است که اسکالپر سود کوچکی از حرکات کوچک قیمت در معاملات به دست بیاورد. باید در اسکالپینگ از پلتفرم های معاملاتی پر سرعت و بروکرهایی که کمسیون کم می گیرند استفاده کنید و حواستان هم به اسپردها باشد که کم باشد؛ چرا که همین حالا هم از حرکات کم قیمت می خواهید سود ببرید، اگر قرار باشد اختلاف قیمت بالا باشد، این سود از این هم کمتر می شود.
بیشتر بخوانید: تکنیک های تبدیل شدن به یک تریدر موفق
3. معاملات نوسانی
یکی دیگر از استراتژی های کوتاه مدت در بازار فارکس سوئینگ تریدینگ (swing trading) است که می توان گاهی آن را به سمت استراتژی میان مدت هم کشاند. در این استراتژی معاملاتی تریدرها معامله را برای چند روز تا چند هفته باز نگه می دارند. تریدر باید بتواند به خوبی فکر کند، پیش بینی کند و تصمیم بگیرد. این تریدرها حرکات قیمت را در فارکس پیش بینی می کنند تا ببینند قبل از ورود به ترید قرار است قیمت به کدام جهت برود و بر اساس آن برنامه معاملاتی خود را می چینند.
در اسکالپینگ و معاملات روزانه تریدرها بیشتر روی تحلیل تکنیکال و عملکرد قیمت تایید دارند. اما در سوئینگ تریدینگ، معامله گر علاوه بر تحلیل تکنیکال باید به تحلیل فاندامنتال هم توجه لازم را نشان دهد. چرا که تریدرها باید از رویدادها، اخبار و اتفاقات اقتصاد با خبر باشند تا تغییر و جهت قیمت را پیش بینی کنند.
مزایای معاملات نوسانی
- هزینه معاملات کمتر: نسبت به دو استراتژی کوتاه مدت تریدینگ قبلی، معاملات نوسانی تعداد کمتری ترید در روز یا مدت زمان کوتاه انجام می دهند و هزینه تراکنشات آن کمتر است.
- دوری از اورترید: معامله گر زمان کمتری در بازار می گذراند و همین هم تمایل او را برای ترید بیش از حد از بین می برد.
- نیاز به پیگیری کمتر: به نسبت استراتژی های کوتاه مدت دیگر زمان کمتری از تریدر برای پیگیری و بررسی معاملات می گیرد و تریدر در کنار معاملات می تواند به مطالعه بازار و عناصر دیگر بپردازد.
چالش معاملات نوسانی
- نیاز به قدرت تحلیل فاندامنتال بالا: تریدر در استراتژی سوئینگ تریدینگ دیگر تنها به اعداد و ارقام بسنده نمی کند و باید بتواند به خوبی رویدادها و عوامل کیفی موثر بر بازار فارکس را هم شناسایی کند و تاثریشان را پیش بینی کند.
4. معاملات معکوس
معاملات معکوس (reversal trading) نوع دیگری از استراتژی های کوتاه مدت است که در بازار فارکس کاربرد دارد. در این استراتژی تریدر یک فرصت عکس و یک جهت مخلاف را نسبت به روند بازار در پیش می گیرد. در واقع تریدر باید در شناسایی نقاط قیمتی برگشت روند ماهر باشد؛ چرا که یک تایم فریم پنج دقیقه ای هم می تواند برای تریدری که استراتژی کوتاه مدت آن را انتخاب کرده بسیار اهمیت داشته باشد.
توجه کنید که این استراتژی هم می تواند کوتاه مدت باشد و هم بلند مدت. تریدر با استفاده از تحلیل تکنیکال در نوع معاملات موقعیتی را در فارکس انتخاب می کند که خلاف جهت بازار است و با توجه به تحلیل هایی که انجام داده توقع دارد مسیر قیمت دارایی تغییر کند تا به سود برسد.
مزایای معاملات معکوس:
- ورود آگاهانه به معاملات: با کمک تحلیل تکنیکال و بررسی های دقیق تریدر می داند دقیقا چه زمانی وارد معامله شود که به نفعش باشد.
- سود بیشتر: تریدر وارد معامله ای می شود که با تغییر جهت روند اختلاف قیمت بالا می رود و سود زیادی هم به معامله گر می رسد.
- کاهش ریسک بازار: در این روش با بررسی های دقیق تریدر می داند نقاط ورود و خروج معاملات کدامند و این برنامه دقیق او را از ریسک های موجود در بازار فارکس تا حدودی دور می کند.
معایب معاملات معکوس:
- چالشی: پیدا کردن نوسان از یک روند به روند دیگر و پیدا کردن نقاط بازگشتی واقعی چالش بر انگیز است.
- افزایش ریسک معاملات: شما باید خلاف روند بازار در زمان مناسب حرکت کنید و یک تحلیل اشتباه باعث ضرر زیادی می شود.
- پیگیری بالا: برای موفقیت در این استراتژی باید دائم معاملات خود را نظارت کنید و در سریع ترین زمان ممکن به تغییرات واکنش نشان بدهید و تصمیم درست بگیرید.
5. معاملات مومنتوم
معاملات مومنتوم (Momentum trading) یکی دیگر از استراتژی های کوتاه مدت به حساب می آیند که تریدر بر اساس سرعت و قدرت روند از روندهای فعلی بازار معاملات را انجام می دهد. معامله گر وقتی می بیند دارایی ای قیمتش رو به افزایش است و هر وقت به نظرش این قیمت به اوج رسید، آن را می فروشد. و سپس به سراغ معاملات بعدی می رود. این استراتژی همانطور که از ماهیتش پیداست می تواند کوتاه مدت باشد و تریدر هم باید در شناسایی و تحلیل روندها ماهرانه عمل کند.
معامله گران مومنتوم باید بتوانند به خوبی از پس تحلیل تکنیکال بربیایند و برای نقاط ورود و خروج خود استراتژی خوبی داشته باشد.
مزایای معاملات مومنتوم:
- سودآور: اگر مدام و درست این استراتژی معاملاتی در فارکس اجرا شود می تواند برای تریدر در زمان کوتاهی سود زیادی را به همراه داشته باشد.
- موقعیت معاملاتی بهتر: اگر تریدر با تجربه ای باشید بهتر از بقیه تریدرها می توانید روندها را شناسایی کنید و از فرصت های سودآور درآمد بیشتری کسب کنید.
معایب معاملات مومنتوم:
- قدرت تحلیل بالا: شما به عنوان تریدر باید آن قدر روی حرکات و روندهای بازار تمرکز داشته باشید که بتوانید فرصت های معاملاتی سودآور را شناسایی کنید.
- ریسک بالا: از آن جایی که به تمرکز، دقت بالا و قدرت تحلیل خوب نیاز دارد، اگر تازه وارد باشید بیشتر گرفتار ریسک معاملات می شوید.
بدون محدودیت زمانی چالشت رو پاس کن
6. معاملات بریک اوت
معاملات بریک اوت (breakout trading) از معروف ترین استراتژی های کوتاه مدتی هستند که تریدرهای روزانه از آن استفاده می کنند. در این نوع استراتژی معامله گر بررسی می کند تا شروع روند را بیابد و سپس به محض شناسایی آن از ابتدا تا انتهای روند روی آن سرمایه گذاری می کند.
ابزارهای زیادی هم هستند که معامله گر از آن ها در بریک اوت تریدینگ استفاده می کند. برای مثال دستورات حد ضرر و حد سود، ابزارهایی هستند که به صورت خودکار بریک اوت ها را تحت کنترل دارند و به خروج به موقع شما از ترید کمک می کنند و دیگر نیاز نیست دائم معاملات خود را زیر نظر داشته باشید.
7. معامله روندی
ترند تریدینگ یا معامله روند می تواند هم در دسته استراتژی های کوتاه مدت و هم در استراتژی های بلند مدت قرار بگیرد. و آن هم به رویکردی بستگی دارد که تریدر در پیش می گیرد.
استراتژی کوتاه مدت ترند تریدینگ روی روندهای کوتاه مدت در طول یک روز معاملاتی تمرکز دارد و سعی دارد از نوسانات کم قیمت به سود برسد. در حقیقت معامله گر سعی می کند جهت حرکت قیمت را بشناسد و با آن هم جهت شود.
در این استراتژی کوتاه مدت تریدر باید بتواند به خوبی تحلیل تکنیکال انجام دهد و با ابزارهای آن مثل خطوط روند و میانگین متحرک آشنا باشد.
تریدر تا زمانی معامله را باز نگه می دارد که قیمت دارایی جهت خود را پیش می گیرد و برای زمان مشخصی و تا زمانی که معامله شما باز است تغییر روند نمی دهد. معامله گر هم هر وقت با توجه به تحلیل هایش فکر کند قرار است قیمت کاهش یابد، دارایی را می فروشد و هر وقت فکر کند قیمت رو به افزایش باشد، دارایی را می خرد.
مزایای معامله روندی:
- سود بالا: با سوار شدن بر روندهایی که تریدر بر اساس تحلیل های تکنیکال وارد آن شده، این استراتژی کوتاه مدت می تواند برای تریدر سودآور باشد.
- تصمیم گیری آسان: معامله گر روی روند بازار تمرکز دارد و همین هم پیچیدگی و چالش های نوسانات بالای بازار فارکس را برایش کاهش می دهد و تصمیم گیری برای تریدر راحت تر می شود.
معایب معاملات روندی:
- ریسک شناسایی اشتباه روند: ممکن است تریدر سیگنال اشتباهی از روندها دریافت کرده باشد و همین هم باعث ضرر او می شود.
- چالش های روحی: ترند تریدینگ به برنامه ریزی دقیق و نظم نیاز دارد و تریدر باید بتواند با مدیریت بهتر احساسات تصمیمات درست را در زمان درست اتخاذ کند.
بیشتر بخوانید: ترس اکثر تریدرها در بازار فارکس چیست؟
چگونه از استراتژی های کوتاه مدت در معاملات استفاده کنیم؟
برای انجام معاملات کوتاه مدت بهتر است با استراتژی های کوتاه مدت فارکس آشنا باشید تا بدانید کدام استراتژی با توجه به سبک معاملاتی شما و هدف تریدتان تطابق دارد. سپس مراحل زیر را انجام دهید:
قدم اول: یک حساب باز کنید. پیش از ورود به حساب واقعی باید با حساب دمو یا آزمایشی شروع کنید تا پول مجازی به خوبی با استراتژی معاملاتی کوتاه مدت مورد نظرتان تمرین کنید. برای این کار بهتر است به کمک پراپ فرم معتبر مقل پراپ پلاس این کار را انجام دهید.
قدم دوم: دارایی خود را در فارکس انتخاب کنید. برای مثال ممکن است بخواهید جفت ارز EUR/USD را ترید کنید که جزو جفت ارزهای اصلی در معاملات فارکس محسوب می شود.
قدم سوم: از ابزارهای مالی مختلفی که پراپ فرم در اختیار شما قرار می دهد حتما استفاده کنید.
قدم چهارم: ببینید با توجه به سبک معاملاتی، نیاز تریدینگ و اهداف معاملاتی تان کدام استراتژی کوتاه مدت در بازار فارکس را می خواهید برای ورود به موقعیت ها انتخاب کنید. می خوهید از سوئینگ تریدینگ استفاده کنید یا معاملات روزانه؟ شاید هم سبک معاملاتی شما و اهدافتان شما را به سمت معاملات بریک اوت بکشاند.
قدم پنجم: دانش خود از تحلیل تکنیکال را بالا ببرید. برای موفقیت در استراژی های کوتاه مدت باید بتوانید الگوهای نمودار، اندیکاتورهای تکنیکال و سطوح مقاومت و حمایتی را تحلیل کنید تا بهتر در شناسایی حرکات بازار و تغییر قیمت ها و پیش بینی ها عمل کنید.
قدم ششم: از استراتژی های مدیریت ریسک در معاملات کوتاه مدت خود استفاده کنید. دستورات حد ضرر می توانند به شما کمک کنند تا ضررهای خود را زمانی که بازار در نوسان است کنترل کنید. در حین ترید هم باید حتما معامله خود را با دقت بررسی کنید و به استراتژی های مدیریت خود پایبند باشید.
بیشتر بخوانید: مدیریت سرمایه در فارکس چیست؟ + بهترین استراتژیها
نمونه ای از معاملات کوتاه مدت در بازار فارکس
استراتژی کوتاه مدت اسکالپینگ را برای حرکات قیمت جفت ارز USD/JPY در نظر داشته باشید که جزو پرمعامله ترین دارایی های در فارکس است. همین باعث نقدینگی بالا و گاهی نوسان بالای آن شده.
در نمودار زیر موقعیت های معاملاتی زیادی برای اسکالپر وجود دارد. نمودار شمعی طوری طراحی شده که وقفه های 30 ثانیه ای را نشان دهد. به کمک ابزارهای طراحی، سیگنال های خرید و فروش در موقعیت های مختلف اضافه شده و نقاط ورود و خروج ترید را به اسکالپر نشان می دهد.
وقتی چند تا ستون سبز پشت سر هم وجود داشته باشد، نشاندهنده آن است که یک روند قیمت افزایشی در راه است و اسکالپر یک فرصت خرید را باز می کند و به امید افزایش قیمت جفت ارز می ایستد. و وقتی که این ستون ها قرمز شوند نشاندهنده روند کاهش قیمت است و اسکالپر موقعیت فروش باز می کند.
سخن پایانی
استراتژی های کوتاه مدت در بازار فارکس برای آن دسته از تریدرهایی که می خواهند در زمان کم از تغییرات قیمت و روندها به سود برسند گزینه بسیار مناسبی است. اما تریدر باید ابتدا با این استراتژی های کوتاه مدت و روش معامله در آن ها آشنا شود تا بداند بر اساس سبک معاملاتی و اهداف تریدینگ او کدام استراتژی می تواند برایش سودآور تر باشد.
بیشتر بخوانید: چگونه بدون سرمایه ترید کنیم؟