فهرست مطالب:
تبدیل شدن به تریدر موفق در بازار ممکن است به نظر کار آسانی بیاید، اما سختی ها و چالش های خود را دارد. ممکن است بعد از مدتی دل زده شوید؛ ممکن است با امیدی واهی جلو بروید و با ضرر و زیان جبران ناپذیر رو به رو شوید.
تریدر موفق می داند قدم به قدم باید چه کند. می داند باید ابتدا تجربه کسب کند، مهارت بیاموزد و دانش خود را بیشتر کند تا بتواند در بازار به سود برسد. تریدر موفق توقعات غیرمنطقی از بازار و تریدینگ ندارد و می تواند به موقع استراتژی های مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه را در ترید خود پیاده کند.
تکنیک های تبدیل شدن به تریدر موفق می تواند مسیر خوبی برای معامله گرانی باشد که تازه وارد تریدینگ شده اند و یا به هر دلیلی در تریدهای خود به خوبی عمل نمی کنند.
بیشتر بخوانید: پراپ تریدینگ چیست و چه کمکی به تریدرهای تازه وارد میکند؟
10 تکنیک تبدیل شدن به تریدر موفق
هر فردی که بخواهد به تریدری موفق در هر یک از بازارهای مالی تبدیل شود، باید چالش ها، سختی ها و درگیری های احساسی را نیز بپذیرد. باید بپذیرد که همیشه چیزی برای یادگیری هست و قرار نیست با تریدینگ یک شبه پولدار شد. باید برنامه داشته باشد و تکنیک های ترید موفق را پیش بگیرد.
برخی ممکن است در عرض چند ماه به تریدر موفق تبدیل شوند و برخی دیگر چند سال طول بکشد تا این مسیر را طی کنند. همه چیز به دانش، پشتکار و تلاش شما تریدرها بستگی دارد. در ادامه از 10 تکنیکی که شما را به تریدر موفق تبدیل می کند، یاد کرده ایم که می توانید با پیاده کردن آن ها در معاملاتتان به موفقیت برسید.
1. بازار خود را بیابید
اولین کاری که باید در مسیر تبدیل شدن به تریدر موفق انجام دهید، انتخاب بازاری است که می خواهید در آن ترید کنید. می خواهید ارز ترید کنید یا سهام یا فیوچرز؟ هر بازار مزایا و معایب خود را دارد و هیچ یک بهتر از دیگری نیست.
انتخاب بازار به انتخاب شخصی شما بستگی دارد. اما معامله گر باید ببیند تریدینگ در یک بازار مشخص چه تاثیری می تواند روی روش زندگی او بگذارد؟ چه قدر زمان از او می گیرد و سرمایه ای که می خواهد چه قدر است؟
اگر شغل دیگری دارید و تمام وقت شما را می گیرد و نمی توانید دائم نمودارها و تریدها را در طول روز چک کنید، دی تریدینگ در بازار سهام فکر خوبی نیست. چرا که بازار از 9 باز می شود تا 5. در این شرایط بازار فارکس و بازار فیوچرز می تواند گزینه بهتری برای شما باشد. چرا که زمان بیشتری در طول هفته بر اساس دارایی باز است و دست شما هم در معاملات بازتر است. برای مثال بازار فارکس سشن های معاملاتی مختلفی دارد که تریدر بر اساس جفت ارزی که انتخاب می کند می تواند در ساعت های متفاوتی ترید کند.
2. مدیریت ریسک را فراموش نکنید
مدیریت ریسک از آن جایی مهم تلقی می شود که در زمان های بحرانی و حساس دیگر احساسات را در تصمیم گیری های معاملاتی خود دخالت نمی دهید و بهتر می توانید تصمیم بگیرید به کدام ترید وارد شوید و به کدام نشوید.
وقتی ترید را شروع می کنید باید از استراتژی های معاملاتی ای استفاده کنید که ریسک کمتری دارند و پس از کسب تجربه کافی و شناخت کافی بازار، این ریسک را افزایش دهید. هر چه بخواهید سود بیشتری از معاملات به دست بیاورید، ریسک معامله هم بیشتر می شود.
تریدر موفق از استراتژی های مدیریت ریسک مانند حد سود و حد ضرر، قانون یک درصد و دیگر روش ها کاملا آگاهی دارد و سعی می کند در شرایط مختلف استراتژی مناسب را اعمال کند.
بدون محدودیت زمانی چالشت رو پاس کن
3. اخبار و رویدادها را دنبال کنید
تریدر موفق تریدری است که علاوه بر شناخت بازار، همیشه به دنبال آن است که بداند در بازار و جهان چه اتفاقی دارد می افتد. چرا که اخبار و رویدادها به نوبه خود روی قیمت ها تاثیر می گذارند و گاهی شرایطی را پیش می آورند که اگر تریدر آماده نباشد، نمی تواند به درستی ترید خود را مدیریت کند و با شکست روبرو می شود.
برای به دست آوردن اخبار مربوط به هر بازار و اخبار جهان منابع آگاه را بیابید و از تریدرهای دیگر این منابع معتبر را جویا شوید.
4. استراتژی تریدینگ خود را تعیین کنید
برای موفقیت در ترید باید استراتژی درست و مناسبی هم داشته باشید. در گوگل سرچ کنید و ببینید چندین و چند روش و استراتژی معاملاتی بالا می آیند. اما کدام بهتر است و کدام برای اهداف معاملاتی شما بهتر جواب می دهد؟
در 9 الی 18 ماه اول شروع فعالیت تریدینگ خود باید استراتژی های مختلف را بررسی و ارزیابی کنید تا زمان بندی، مدیریت و ورود و خروج تریدها را در آن استراتژی بفهمید.
بهتر است که هر 3 – 4 ماه یکبار استراتژی تریدینگ جدیدی را امتحان کنید. این چند ماه به شما فرصت خوبی می دهد تا از نحوه عملکرد هر یک از استراتژی ها آگاه شوید. بعد از ارزیابی 3 تا 6 استراتژی، حالا دستتان می آید کدام استراتژی برای سبک معاملاتی شما مناسب است. در واقع ارزیابی استراتژی های تریدینگ راهی است تا بفهمید شما چه تریدری هستید و کدام استراتژی برای شما بهتر است.
حواستان باشد که در هنگام انتخاب استراتژی تریدینگ، استراتژی کامل را انتخاب کنید. استراتژی که تمام موارد زیر را در بر بگیرد.:
- قوانین ورود
- دستورات حد ضرر و حد سود
- قوانین خروج
- مدیریت ترید
- مدیریت ریسک
5. از اشتباهات خود درس بگیرید
در مسیر تبدیل شدن به تریدر موفق، بررسی و ارزیابی تریدرهای تان دو هدف را دنبال می کند.
اول این که بیشتر تریدرها متوجه می شوند که ضرری که کرده اند بخاطر خودشان بوده. یعنی بیشتر ضرر و زیان ها نتیجه سرپیچی از قوانین تریدینگ و استراتژی های معاملاتی بوده اند.
البته گاهی همه چیز را درست انجام می دهید و ترید آن جور که باید نتیجه نمی دهد. در ابتدای راه تریدینگ بیشتر اشتباهی که رخ می دهد از طرف تریدر و شکستن قوانین است. و به این معنا نیست که استراتژی معاملاتی مشکلی دارد. این شما هستید که اشتباهی انجام داده اید و حالا باید از آن درس بگیرد و در تریدهای آینده اشتباه خود را اصلاح کنید.
دوم این که گاهی مشکل از استراتژی تریدینگ شماست! ممکن است بر اساس زمان، سبک معاملاتی و دارایی هایی که ترید می کنید، یک استراتژی مناسب نباشد و برای شما به درستی جواب ندهد. در این صورت متوجه می شوید که باید استراتژی تریدینگ خود را تغییر دهید تا بهترین استراتژی معاملاتی که مناسب شماست را بیابید.
البته خیلی از تریدرها اشتباهات خود را ارزیابی نمی کنند و در نتیجه هم دائم آن ها را تکرار می کنند که این موضوع تریدر را از موفقیت در تریدینگ و بازار دور می کند.
بیشتر بخوانید: کپی تریدینگ چیست؟ بهترین استراتژی های کپی تریدینگ
6. تریدینگ پلن داشته باشید
تریدینگ پلن مجموعه ای از قوانین است که تعیین می کند تریدر چه زمانی وارد ترید شود، چه زمانی خارج شود و چه طور برای هر ترید سرمایه خود را مدیریت کند.
برای آن که تریدر موفقی باشید باید قبل از ریسک کردن پول، ایده تریدینگ خود را تست کنید. که به آن بک تست می گویند. بک تست شما را قادر می سازد تا ایده تریدینگ خود را با استفاده از داده های تاریخی و در صورت با ارزش بودن عملی کنید. بهتان کمک می کند تا فرآیند یادگیری خود را سرعت ببخشید. و هدف آن هم این است که ببینید استراتژی تریدینگ و یک سری قوانین تریدینگ در گذشته چگونه عمل کرده اند. وقتی پلن طراحی شد و بک تست هم نتیجه خوبی را نشان داد، این برنامه معاملاتی می تواند به خوبی در تریدینگ ریل هم جواب دهد.
کلید موفقیت در پایبند بودن به برنامه معاملاتی است. اگر خارج از تریدینگ پلن ترید کنید و حتی اگر نتیجه مثبتی هم بگیرید، باز هم استراتژی شما استراتژی ضعیفی در نظر گرفته می شود.
7. از تکنولوژی نهایت استفاده را ببرید
تریدینگ کسب و کاری رقابتی است و یکی از بهترین و مهم ترین تکنیک هایی که تریدرهای موفق در تریدینگ خود اعمال می کنند، استفاده بهینه و درست از تکنولوژی است.
برای مثال پلتفرم های چارتینگ به تریدر این امکان را می دهند تا از راه های مختلف بازار را تجزیه و تحلیل کنند. بک تست کردن یک ایده ترید به کمک داده های گذشته بازار و تریدینگ باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود.
یاد گرفتن آپدیت بازار از طریق گوشی های همراه هم می تواند گزینه خوبی برای بررسی تریدرها در هر کجا و هر زمان باشد.
تکنولوژی های دیگر مثل داشتن اینترنت پر سرعت هم در موفقیت ترید و عملکرد بهتر تاثیر به سزایی دارد.
از تکنولوژی به نفع خود استفاده کنید و تکنولوژی های فعلی را با دیگر تکنولوژی های جدید ادغام کنید و از آن ها نهایت بهره را ببرید.
8. استراتژی مدیریت سرمایه قوی داشته باشید
مدیریت سرمایه تکنیک دیگری در تبدیل شدن به تریدر موفق است. بررسی کنید و ببینید چه قدر از سرمایه خود را می توانید ریسک کنید. اگر تمام پول خود را در ترید بگذارید، تنها با یک ضرر تمام سرمایه خود را از دست می دهید و دیگر راهی برای جبران ضرر خود ندارید. اما اگر سرمایه ای که در حد توان ریسک شما است را در ترید بگذارید، بهتر می توانید حتی آن را مدیریت کنید و از درگیر کردن احساسات در ترید هم جلوگیری کنید.
همچنین برای آن که بهتر سرمایه خود را مدیریت کنید بهتر است از تریدهای مختلف اما نه خیلی زیاد استفاده کنید و همه سرمایه خود را روی یک دارایی خاص نگذارید. در این صورت اگر تریدی با شکست مواجه شد، می توان با تریدی دیگر آن را جبران کرد.
مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه از مهم ترین تکنیک هایی هستند که هر تریدری چه مبتدی و چه حرفه ای باید آن ها در نظر بگیرند و استراتژی های آن را در تریدینگ خود پیاده کنند.
9. همیشه از دستور حد ضرر استفاده کنید
حد ضرر میزان ریسکی را که تریدر می خواهد در هر ترید داشته باشد مشخص می کند. حد ضرر به صورت تفاوت عددی یا درصد نشان داده می شود و حدی است که تریدر آن را در ترید خود اعمال می کند تا ضرر خود را به حداقل برساند و از یه میزانی بیشتر این ضرر بیشتر نشود.
استفاده از دستور حد ضرر استرس تریدر را کم می کند، از تصمیم گیری غیرمنطقی و دخالت دادن احساسات در ترید جلوگیری می کند.
نداشتن حد ضرر از کارهایی است که تریدرهای ناموفق انجام می دهند. هدف دستور حد ضرر است است تریدر با حداکثر سود از ترید خارج شود و از ضرر تا جای ممکن دوری کند. حد ضرر ریسک را کم می کند و سرمایه را نیز بهتر مدیریت می کند.
بیشتر بخوانید: ترس اکثر تریدرها در بازار فارکس چیست؟
10. تریدینگ ژورنال داشته باشید
داشتن تریدینگ ژورنال از دیگر راه های موفقیت ترید راست. تمام تریدها، نقاط ورود، نقاط خروج، استراتژی ها، ضررها و سودها و نتیجه معامله و استراتژی تریدینگ، تمام در این ژورنال قرار می گیرند. با نگه داشتن ژورنال معاملاتی می دانید کدام استراتژی برای سبک معاملاتی شما بهتر عمل کرده و یا اگر ضرر کردید چه باعث شده به این ضرر برسید.
ژورنال معاملاتی دید وسیعی از تریدها و استراتژی های معاملاتی شما بهتان می دهد و نگاه کردن به آن ها می تواند به بهتر شدن تریدینگ تان کمک کند.
همین الان حساب خودت رو بخر
ویژگی های تریدر موفق
تریدر موفق همیشه به دنبال یادگیری است و دائم اخبار و بازار را دنبال می کند تا خود را در شرایط مختلف آماده کند.
معامله گر حرفه ای تمرکز بالا را تمرین کرده و می تواند در شرایط بحرانی بازار آرامش خود را حفظ کند و تصمیم گیری های خود را به دور از استرس، ترس و احساسات دیگر انجام دهد.
از بازار شناخت کافی دارد و استراتژی های مختلف را می شناسد و می داند کجا باید کدام یک را اعمال کند. همچنین قدرت تجزیه و تحلیل بالایی دارد و برای بهتر کردن تحلیل های خود از تکنولوژی های کارآمد بهره می برد.
بیشتر بخوانید: اشتباهات پر تکرار تریدرها و معامله گران
سخن پایانی
همان طور که تکنیک های تبدیل شدن به تریدر موفق را در بالا می بینیم همگی یک مورد مشترک دارند، و آن تمرین مدیریت کردن ریسک و سرمایه از راه های مختلف است. برنامه معاملاتی و تریدینگ ژورنال تهیه می کنید که ریسک معاملات را کاهش دهید و سود را افزایش. حد ضرر تعیین می کنید که ریسک از دست دادن سرمایه را کم کنید. مدیریت سرمایه انجام می دهید تا ریسک ضرر و زیان بی مورد و ناشیانه را کم کنید. اخبار و رویدادها را دنبال می کنید و از تکنولوژی های کارآمد مانند پلتفرم چارتینگ استفاده می کنید تا ریسک تریدینگ را کاهش دهید.
تریدرهای با تجربه و موفق می دانند چه زمانی از چه استراتژی ای استفاده کنند و یا کی و کجا آن را تغییر دهند. تریدرها می دانند چه زمانی سود را برداشت کنند و چه زمانی با وجود ضرر از ترید خارج شوند. اما چیزی که هست دانش بی نهایت است. تریدر موفق همیشه در حال یادگیری است و سعی می کند دائم خود را بروز نگه دارد.
بیشتر بخوانید: سرمایه شخصی یا پراپ تریدینگ، کدام بهتر است؟