ریسک فری در فارکس و ارز دیجیتال چیست؟

ریسک فری در فارکس و ارز دیجیتال چیست؟

بازارهای مالی مانند فارکس و ارز دیجیتال بهترین گزینه برای سرمایه گذاری و کسب سود هستند. هر معامله گری که قدم در دنیای تریدینگ می گذارد، هدفش کسب سود است و نمی خواهد سرمایه خود را از دست بدهد. اما تریدینگ و معاملات آن هم در بازارهای پر نوسانی مثل بازار فارکس و ارز دیجیتال فعالیتی پر از ریسک است. صدها عامل در بازار و حرکات قیمت بر ارزهای دیجیتال و جفت ارزها تاثیر می گذارند و هر آن ممکن است تریدر با ضرر و از دست دادن سرمایه خود روبرو شود.

و اینجاست که معاملات ریسک فری به روی کار می آید. تریدرها به کمک ریسک فری سود خود را قفل می کنند و در کنار آن سمایه اولیه خود را نیز حفظ می کنند. ریسک فری (risk free) یکی از استراتژی های پرکاربرد در بازارهایی است که نوسان بالا دارند و عوامل مختلف روی حرکات آن ها تاثیر می گذارد.

در این مطلب به بررسی ریسک فری در بازارهای فارکس و ارز دیجیتال می پردازیم و نحوه پیاده سازی آن در معاملات را برای کاهش ریسک معاملات بررسی می کنیم.

 

سرمایه از ما ، ترید از شما
همین الان حساب خودت رو بخر

ریسک در سرمایه گذاری

وقتی از ریسک در معاملات و در سرمایه گذاری صحبت می کنیم، از احتمال از دست دادن بخشی یا تمام سرمایه اولیه معامله گر می گوییم. وقتی شما وارد معامله ای می شوید و با توجه به بررسی ها و ارزیابی های صورت گرفته توقع دارید پس از پایان ترید، سرمایه شما x درصد بیشتر شود، ولی پس از ترید می بینید شرایط بازار طوری پیش رفت که چیزی به دور از توقعات بود، پس شما سرمایه تان را ریسک کرده اید.

همین پتانسیل از دست رفتن سرمایه در استراتژی های معاملاتی ریسکی است که تریدر باید ببیند چقدر از آن را می تواند متحمل شود. عواملی مثل اخبار و رویدادها، نقدینگی و نوسان بازار و بسیاری عوامل دیگر روی ریسک در ترید و سرمایه گذاری تاثیر می گذارد.

 

بیشتر بخوانید: بهترین جفت ارزهای فارکس برای ترید و پراپ تریدینگ

انواع ریسک در معاملات

پیش از رسیدن به بحث Risk free بهتر است با انواع ریسک هایی که تریدرها در معاملات با آن روبرو می شوند صحبت کنیم. سه ریسک عمده در تریدینگ، ریسک بازار، ریسک نقدینگی و ریسک عملیاتی هستند.

انواع ریسک در معاملات

– ریسک نقدینگی

وقتی تریدر نتواند بخاطر کمبود نقدینگی نقاط ورود و خروج خود را به درستی در ترید اعمال کند، در واقع با ریسک نقدینگی روبرو شده است. دقیقا زمانی اتفاق می افتد که بازار خریدار و فروشنده کافی ندارد و انجام مبادله در بازارهای فارکس و ارز دیجیتال چالش بزرگی برای معامله گران تبدیل می شود.

– ریسک بازار

یکی از ریسک هایی که تریدرها باید در بحث معاملات ریسک فری با آن آشنا باشند، ریسک بازار است که به حرکات ناگهانی و غیرقابل پیش بینی بازارهای مالی مثل فارکس و ارز دیجیتال اشاره دارد. عواملی مثل رویدادهای اقتصادی، اخبارهای سیاسی و اخبار غیرمنتظره روی ریسک بازار تاثیر بگذارند.

– ریسک عملیاتی

ریسک های عملیاتی که در بحث معاملات ریسک فری باید به آن توجه داشت، ریسک هایی هستند که به اشتباهات، خطاهای تکنیکال و ارورهای انسانی بر می گردند. وقتی سرور خراب شود هم می تواند فعالیت های تریدینگ را مختل کند.

 

بیشتر بخوانید: اصطلاحات مهم فارکس که باید بشناسید

ریسک فری (risk free) چیست؟

ریسک فری یا معامله بدون ریسک، معامله ای ایده آل است که هر تریدری به دنبال آن است. با ریسک فری کردن معاملات در واقع دیگر ترسی از از دست دادن سرمایه خود در ترید ندارید. و وقتی این اسم به گوش تریدرهای مبتدی می خورد توقع دارند معامله ای پیش رویشان قرار بگیرد که هیچ ریسکی ندارد! اما ریسک فری در فارکس و ارز دیجیتال به این صورت است که قرار نیست کاملا ریسک بازار را از بین ببرید! چون غیر ممکن است ریسک در این بازار با نوسان و نقدینگی های مختلف کاملا از بین برود. اما می توانید ریسک را تا جای ممکن کاهش دهید.

هر تریدی مقداری ریسک را با خود همراه دارد که غیر قابل اجتناب است. حتی اوراق قرضه هم که به عنوان امن ترین گزینه برای ترید هستند هم با خود کمی ریسک را به همراه دارند. بحثی که ریسک فری در معاملات می خواهد دنبال کند، بحث مدیریت و کنترل این ریسک ها است که تریدر می تواند با رعایت و اعمال یک سری تکنیک ها تا حد امکان آن ها را کاهش دهد و سرمایه خود را حفظ کند.

 

بیشتر بخوانید: اشتباهات پر تکرار تریدرها و معامله گران مبتدی

نحوه عملکرد ریسک فری در فارکس و ارز دیجیتال

چطور می شود یک معامله ریسک فری داشت؟ در اصل ریسک فری کردن معاملات با این موضوع شروع می شود که استراتژی هایی را در ترید پیاده کنید که تا حد امکان ریسک موجود در بازار را کاهش دهد. این استراتژی ها شامل ترکیبی از تحلیل بازار، تنوع بخشیدن به دارایی ها و استفاده از ابزارهای تریدینگ مشخص است. هجینگ، تنوع در دارایی و دستور استاپ لاس یا حد ضرر از جمله بهترین روش ها در ریسک فری کردن معاملات هستند که در ادامه مطلب به آن ها خواهیم پرداخت.

اما یادتان باشد، روش ها و استراتژی های مختلف ریسک فری درست است که ریسک های معاملات و بازارهای فارکس و ارز دیجیتال را کاهش می دهند، اما آن ها را کاملا از بین نمی برند. پس بهتر است با دید باز، درک عمیق و واقعیت از ریسک فری استفاده کنید.

 

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین استراتژی‌های پراپ تریدینگ

مزایا و معایب ریسک فری در ترید

ریسک فری کردن معاملات مزیت های زیادی را برای تریدر به همراه دارد و باعث می شود معامله گر در معاملات فارکس و ارز دیجیتال سرمایه خود را حفظ کند. اما در کنار این مزیت ها، معایبی نیز دارد که تمام تریدرها باید به آن توجه کافی داشته باشند.

 

مزایای ریسک فری

معایب ریسک فری

کاهش استرس: با کاهش ریسک در معاملات در ریسک فری، استرس در ترید و بازار فارکس هم کم می شود و دیگر تریدر نگران ضرر زیاد نیست. افزایش هزینه ها و از دست دادن فرصت ها: استراتژی هایی مثل هجینگ می تواند هزینه ای اضافی برای تریدر داشته باشد و همین هم منجر به نیاز به سرمایه اولیه بیشتر است. همچنین تریدر با احتیاط بیش از حد و ریسک فری کردن معاملات، بسیاری از پوزیشن های سودده را از دست می دهد.
افزایش اعتماد به نفس: وقتی استراتژی های ریسک فری را اعمال کرده باشید، با اعتماد به نفس بیشتری وارد ترید می شوید و ترس را از خود دور می کنید. اعتماد به نفس کاذب: حالا اگر این اعتماد به نفس بیش از حد شود، بازار را درست ارزیابی نمی کنند و صد در صد به استراتژی ریسک فری خود اعتماد می کنند و دچار ضرر می شوند.
تصمیم گیری بهتر: وقتی تریدر استرس کمتری داشته باشد، تصمیمات بهتری هم در ارز دیجیتال و فارکس می گیرد و وقت بیشتری برای تحلیل تریدهای قبلی و بازار دارد. استراتژی های پیچیده: در معاملات ریسک فری تریدر باید ابزارهای پیچیده و استراتژی های پیچیده تر را استفاده کند که هم فهم آن ها دشوار است و هم ممکن است تریدر در آن ها خطا کند.
ماندگاری در بازار: همین که ریسک فری یا بدون ریسک تریدر بتواند استراتژی های خود را تمرین کند و بازار را بشناسد، در تریدهای بزرگ تر هم موفق تر عمل می کند و تمایل به ماندن در بازار و ترید خواهد داشت. تغییر شرایط بازار: بازار پویا است و نوسان و نقدینگی در آن به دلیل عوامل مختلف در حال تغییر است. گاهی با یک خبر ممکن است شرایط به حدی تغییر کند که ریسک فری دیگر جواب ندهد و این تریدر است که باید خود را برای این شرایط آماده نگه دارد.

 

روش های ریسک فری در معاملات فارکس و ارز دیجیتال

برخی ریسک فری را در بازارهایی مانند ارز دیجیتال و فارکس این می دانند که تنها با دستور حد ضرر در ابتدای ورود به ترید و بعد از ورود ترید به سود می توان معامله را ریسک فری کرد. اما در کنار دستور حد ضرر، 5 روش دیگر هم هستند که به تریدر کمک می کنند معامله ای ریسک فری داشته باشد. فقط این را یادتان باشد وقتی از ریسک فری می گوییم منظورمان کاهش و مدیریت ریسک است؛ نه صفر کردن آن.

روش های ریسک فری در معاملات فارکس و ارز دیجیتال

1. دستور حد ضرر (Stop-Loss)

دستورات یا سفارشات حد ضرر، دستورات خودکاری هستند که تریدر می تواند به کمک آن ها از تریدی که به حد مشخصی ضرر کرده خارج شود. این عدد از قبل تعیین شده است و این دستور به صورت خودکار و بدون دخالت تریدر انجام می شود.

2. دستور حد سود (Take-Profit)

روش دیگر ریسک فری در معاملات فارکس و ارز دیجیتال دستور حد سود است که مانند دستور حد ضرر عمل می کند. با این تفاوت که وقتی معامله به حد مشخص و از پیش تعیین شده ای رسید، ترید بسته می شود و دستور خروج صادر می شود.

3. تنوع (Diversification)

این روش ریسک فری حالتی مانند پلن بی دارد. شما با ترید چندین دارایی و تمرکز نکردن تنها روی یک دارایی، سرمایه خود را تقسیم می کنید. حالا حتی اگر یک دارایی حرکت قیمتی خلاف انتظار شما را داشت و ضرر کردید، همچنان می توانید با کمک دارایی های دیگر این ضرر را جبران کنید.

4. پوشش ریسک (Hedging)

برای ریسک فری کردن معاملات در بازارهای مختلف از جمله ارز دیجیتال و فارکس می توانید از هجینگ استفاده کنید. با هجینگ ترید خود را در برابر نوسانات نامطلوب قیمت حفظ می کنید. شما باید یک پوزیشن مخالف را همزمان با پوزیشن اصلی خود باز کنید تا اگر یکی از آن ها ضرر کرد، دیگری سود کند. حالتی است که سرمایه خود را حفاظت می کنید.

5. آربیتراژ (Arbitrage)

در روش آربیتراژ شما از تفاوت قیمت دارایی در دو یا چند بازار به سود می رسید. یعنی دارایی را در یک بازار با قیمت کمتر می خرید و در بازار دیگر با قیمت بالاتر می فروشید. این روش به این دلیل ریسک فری است که می دانید سرمایه شما حفظ می شود.

6. معاملات کاغذی (Paper Trading)

در معاملات کاغذی تریدر بدون پول واقعی در بازار ترید را تمرین می کند. در واقع یک روش بسیار کاربردی و Risk free در فارکس و ارز دیجیتال است که می توان معاملات را شبیه سازی کرد، عملکردها را زیر نظر گرفت و از اشتباهات خود بدون از دست دادن سرمایه یاد گرفت.

 

بیشتر بخوانید: معرفی استراتژی های کوتاه مدت در بازار فارکس

چگونه معاملات را ریسک فری کنیم؟

در فارکس و ارز دیجیتال برای آن که معاملات را Risk Free کنید اولین قدمی که باید بردارید، آموزش و یادگیری است. پایه بازار را یاد بگیرید و بازارهایی که قرار است در آن ها ترید کنید را دقیق بررسی کنید.

در قدم دوم باید اهداف مشخصی را برای خود تعیین کنید. می خواهید در بلند مدت رشد کنید و به سود زیاد برسید، یا می خواهید سرمایه خود را حفظ کنید و تنها با بازار بیشتر آشنا شوید و در آن کسب تجربه کنید؟

سپس ببینید حد تحمل ریسک شما در بازار چقدر است؟ چقدر سرمایه حاضرید از دست بدهید؟ بعد از آن باید برنامه معاملاتی خود را بچینید. در آن استراتژی های خود را مشخص کنید؛ نقاط ورود و خروج را نشان دهید و برای ریسک فری کردن معامله، استراتژی های مدیریت ریسک را استفاده کنید و در برنامه معاملاتی خود مشخص کنید.

در مرحله بعدی باید حواستان باشد که تمام سرمایه خود را روی یک دارایی و در یک بازار نگذارید. سعی کنید در سبد معاملاتی خود تنوع بدهید و تا اگر یکی از آن ها دچار ضرر شد، از طریق بقیه دارایی ها این ضرر را جبران کنید.

در قدم بعدی از ریسک فری در فارکس و ارز دیجیتال معاملات کاغذی را روی کار بیاورید و از طریق آن ترید را تمرین کنید. چرا که استراتژی ریسک فری است و برای امتحان کردن استراتژی ها بدون ریسک سرمایه اصلی بسیار کاربرد دارد.

حالا وقت آن است که دستورات حد سود و حد ضرر خود را در ترید اعمال کنید تا به صورت خودکار از ضرر بیشتر جلوگیری شود و سود شما نیز حفظ گردد. در نهایت احساسات خود را مدیریت کنید و در شرایط مختلف بازار استراتژی خود را ارتقا دهید تا معامله ای ریسک فری در بازار داشته باشید.

 

با پراپ پلاس
بدون محدودیت زمانی چالشت رو پاس کن

سخن پایانی

ریسک فری (Risk Free) در فارکس و ارز دیجیتال یکی از روش های کاربردی در کاهش حداکثری ریسک های موجود در معاملات است و سرمایه خود را تا جای ممکن حفظ می کنید. هر چند قرار نیست ریسک معاملات صفرِ صفر شود، اما به تریدر این امکان را می دهد تا با تکنیک ها و ابزارهای کاربردی ریسک ترید و بازار را کاهش دهد.

 

بیشتر بخوانید: آموزش ترید بدون سرمایه و با سرمایه کم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *